Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

RijnKUNSTprijs 2023

ma 6 maart 2023 t/m za 15 april 2023

KUNSTaandenRIJN Woerden organiseert voor de zesde keer de RijnKUNSTprijs. Ook in 2023 weer voor zowel 2D- en 3D-werkstukken. Beeldende (amateur)kunstenaars die wonen, werken of leren in de gemeente Woerden mogen meedoen.

 

Vijf nominaties voor de RijnKUNSTprijs

Momenteel zijn in de Woerdense bibliotheek de inzendingen voor de RijnKUNSTprijs 2023 te bewonderen, georganiseerd door de Woerdense Stichting KUNSTaandenRIJN. De professionele jury heeft inmiddels vijf kunstwerken genomineerd voor de juryprijs.

De jury bestaat uit Karel van den Bosch (Cultuurlokaal), Stephanie Rompa (Stadsmuseum), Arthur Koopmans (winnaar van vorig jaar in de categorie 2D) en Gerrit Peele (beeldhouwer en docent).

De jury heeft de volgende werken genomineerd voor de prijs. In de categorie 2D:
• Fons van de Reep, “Verfbladders” (fotografie);
• Nelleke Kuijpers, “Gestapeld blauw” (acryl op doek)
• Selma van Diepen, “Jonge zwaantjes”(olieverf op linnen);
In de categorie 3D:
• Inge Sips, “Vlooiencircus” (geschilderd op een uitgeblazen kippenei)
• Anneke Winsemius, “Ode aan m’n herbarium” (in de vorm van een leporello).

De winnaars van de juryprijs zijn de werken in categorie 2D en 3D die de hoogste waardering van de jury hebben gekregen. Uit de overige inzendingen wordt de winnaar van de publieksprijs gekozen, op grond van het aantal punten dat is toegekend door het publiek via de stemformulieren die in de bibliotheek aanwezig zijn. Iedereen kan nog tot en met 11 april een stem uitbrengen.

De winnaars ontvangen een trofee, gemaakt en gesponsord door Gerrit Peele van Natuursteentijd en door Het Steenen Huys.

Alle inzendingen zijn tot en met 17 april nog te zien. De prijsuitreiking vindt plaats op 14 april om 17.30 in de Bibliotheek het Groene Hart. Dan wordt ook de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt.

 

KUNSTaandenRIJN Woerden is een stichting, die de beeldende kunst in Woerden en omgeving wil bevorderen. Zij richt zich op individuele beeldende kunstenaars en creatievelingen, maar werkt ook graag samen met andere organisaties en bedrijven. Activiteiten van de stichting zijn exposities, de RijnKUNSTprijs, workshops en korte cursussen door externe docenten. Ook beschikt de stichting over de KUNSTKajuit, een inloopatelier waar kunstenaars gebruik van kunnen maken tegen een maandelijkse vergoeding. De stichting verstuurt een maandelijkse digitale nieuwsbrief over eigen activiteiten en die van anderen in de regio.

Onze website: www.kunstaandenrijn.nl
Facebook: https://www.facebook.com/KADR.Woerden/
 

 


Locatie

KUNSTaandenRIJN
Bibliotheek, Meulmansweg 27
Woerden


Website: RijnKUNSTprijs 2023


Over KUNSTaandenRIJN

Meer informatie over KUNSTaandenRIJN vindt u in de cultuurmap: KUNSTaandenRIJN
Bezoekadres: atelier van KUNSTaandenRIJN. Van der Valk Boumanlaan 7, 3446 GM Woerden
Contact: Elly Waterman | tel: 06 290 761 60 | e-mail: kunstaandenrijn.woerden@gmail.com