Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

KUNSTaandenRIJN

KUNSTaandenRIJN

KUNSTaandenRIJN Woerden is een stichting die de beeldende kunst in Woerden en omgeving wil bevorderen. Wij richten ons op individuele beeldende kunstenaars, maar werken ook graag samen met ander relevante organisaties, bedrijven, clubs en instellingen. De stichting is opgericht op 17 januari 2018. Ons KVK nummer is 70658285. Onze bankrekening, mocht u een donatie overwegen, is NL63 RBRB 0706 4662 92.

 

Activiteiten die wij organiseren zijn exposities bij bedrijven, de RijnKUNSTprijs, enkele malen per jaar een KUNSTKafé voor schilders en een KUNSTmiddag. Wij organiseren kleinschalige schilderdagen en kortlopende cursussen. Daarnaast versturen wij een maandelijkse nieuwsbrief over niet alleen onze eigen activiteiten, maar ook die van anderen in onze regio.

 

KUNSTaandenRIJN is oorspronkelijk een idee van beeldende kunstenaars uit Alphen aan den Rijn. In Woerden is dit sympathieke initiatief opgepakt door Annemiek Visser en Elly Waterman, beide amateur kunstschilders. Ons voornaamste doel is van betekenis te zijn voor individuele beeldende kunstenaars in Woerden en directe omgeving. 

 

Dit “van betekenis zijn voor de individuele kunstenaar” kent vele uitingsvormen. We gaan we aan de slag met:

  • KunstKijken: Kosteloze kunstkijkervaringen  en expositiemogelijkheden bieden, om te beginnen bij Kooijman Interieur. Elk half jaar een nieuwe expositie in samenwerking met deze ondernemer. Bekijk hier onze activiteiten.
  • KunstNieuwsbrief: Een maandelijkse nieuwsbrief met ruimte voor al onze eigen activiteiten, maar ook voor activiteiten van anderen. De eerste nieuwsbrief verscheen op 1 juli 2017. Schrijft u zich hier gratis in. Daar staat ook hoe u kopij kunt aanleveren.
  • KunstMaken:  activiteiten om zelf kunst te maken, om bij te leren, om samen te werken op een mooie locatie, en om meer ervaring op te doen. Bekijk hier onze activiteiten op dit gebied.
  • KunstKontakt: gelegenheden om kennis uit te wisselen en te netwerken. Een overzicht staat in de agenda. Wij denken hierbij aan:
  • Kunstmiddagen.  Met interessante lezingen en mogelijkheden je werk te laten zien, met als doel het matchen van (amateur)kunstenaars met kijkers, kopers of (jonge) mensen die les willen nemen. De eerste vond plaats op 2 juni 2018 bij De Hall.
  • KunstenaarsKafé. Er was al een fotografencafé in Woerden, wij werden heel enthousiast van het idee zoiets ook te organiseren op het gebied van andere beeldende kunst. Dat is gelukt, want in 2018 hebben er al drie plaatsgevonden, allemaal bij de Tafel van Twaalf.

In KUNSTaandenRIJN werken enthousiaste mensen samen die vooral de handen uit de mouwen willen steken. Er is ruimte voor uw ideeën en wensen. Als u met ons mee wilt doen, neem dan vooral contact met ons op. elly@kunstaandenrijn.nl

 

 


KUNSTaandenRIJN

Bezoekadres
atelier van KUNSTaandenRIJN. Van der Valk Boumanlaan 7
3446 GM Woerden

Contact
Elly Waterman
telefoon: 06 290 761 60
email: kunstaandenrijn.woerden@gmail.com
website: http://kunstaandenrijn.nl