Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Opera Viva Festival

publicatiedatum: zo 13 september 2020

Het Opera Viva Festival is een eendaags evenement in de Petruskerk op zaterdagmiddag 19 september vanaf 12.30 uur, mogelijk dankzij het enthousiaste team, fondsen, beleidsmakers, bedrijven en vrienden. In het programma brengen La Serva Padrona en Ariel Sin Yu Lee hetzelfde als zij oorspronkelijk zouden doen in maart van dit jaar.

 

 “Ook nu doet er bij La Serva Padrona een verteller mee,” aldus initiator en artistiek leider Carla Regina. De voorstelling Alleen maar een stem is wel aangepast. “Het publiek zou aanvankelijk langs zangers/vertellers lopen om bijzondere verhalen van Woerdenaren te horen. Nu moet iedereen uiteraard blijven zitten terwijl deze zangers/vertellers verspreid door de Petruskerk de verhalen vertellen.


Een bonus
De voorstelling ‘Woerden zingt opera’ van het eigen Opera Viva amateurensemble kan niet opgevoerd worden zoals gepland. “We zouden met zestig mensen, ook van andere koren, op de planken staan, maar dat kan nu uiteraard niet.” Het Opera Viva Ensemble begroet de bezoekers met zang op het bordes van de Petruskerk en sluit aan het eind van het programma af met een mooie bonus in de tuin van de Petruskerk.


Laagdrempelig
De voorstellingen zijn laagdrempelig. “We willen opera dichter bij het publiek brengen.” La Serva Padrona is heel komisch en bij Alleen maar een stem klinkt ook andere muziek, Iers of van The Beatles. “Bij de verhalen van verschillende Woerdenaren klinkt steeds andere, passende muziek. De voorstelling ontroert.”

Concert Ariel Sin Yu Lee || 14.30 uur – 15.15 | € 10,00 | Petruskerk, Kerkplein Woerden | livestreaming: € 3,00

 

Alleen maar een stem | 16.45 uur – 16.45 | € 8,00 |


Veiligheid staat voorop
De organisatie van het Opera Viva Festival zorgt samen met de Petruskerk en in overleg met de gemeente voor goede maatregelen. Er is plek voor 125 mensen die met een tussenruimte van twee meter heel veilig van de voorstellingen kunnen genieten. Ook zijn er looproutes en vrijwilligers begeleiden de mensen naar hun plek.

 

Livestreaming
Wie niet wil komen, kan tegen een gering tarief via livestreaming twee voorstellingen volgen. Via de website kan een kaartje gekocht worden. Je moet de organisatie toestemming geven je een mail te sturen met een link. Als je de livestream wilt ontvangen moet je ingelogd zijn op je Youtube account. De uitnodiging moet gestuurd worden naar het mailadres dat als username van het persoonlijke YouTube account geldt. Daarna is het op het juiste moment klikken op de link en genieten van de voorstelling. 


Informatie

meer info in de agenda HIER
Uitgebreide informatie over het programma en het bestellen van kaartjes is te vinden op operavivafestival.nl.

bron: persberichten en site