Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Eendaags - Opera Viva Festival

za 19 september 2020

Operaprogramma met 3 concerten en diverse extra's betaling per concert (live in Petruskerk of livestream) zie onder.

verzet naar zaterdag 19  september 2020. Reeds gekochte kaarten voor de oorspronkelijke data blijven geldig.

 

Het Opera Viva Festival dat eind maart zou plaatsvinden is helaas uitgesteld naar april 2021. Wij vinden echter dat we wel wat vrolijkheid verdiend hebben. Daarom organiseren we een eendaags festival op zaterdag 19 september in de Petruskerk in Woerden.

 

"uplifting edition”

Er zullen meerdere voorstellingen en concerten worden gegeven die dag. De “uplifting edition” is een ‘doorkijkje’ naar het oorspronkelijk in maart geplande vierdaagse Opera Viva Festival. Wij willen u namelijk heel graag iets laten zien van al het moois dat we voor u nog in petto hebben. Dit extra festival wordt o.a. mogelijk gemaakt met aparte Coronafondsen, door kaartverkoop en door de Gemeente.

Programma

  • 12.30-12.45 voorkant:  Woerden zingt opera- het concert:

Ons amateur gezelschap geeft buiten een voorproefje van de voorstelling van 2021.

  • 13.00-14.00 binnen: La Serva Padrona, komische opera. (zie onder)
  • 14.30 -15.15 binnen: Ariel Sin Yu Lee  (liederen belcanto tijd) (zie onder)
  • 15:45 – 16.30 binnen: Alleen maar een stem, muziektheater voorstelling. (zie onder)
  • 17.00-17.15 achterkant tuin:Woerden zingt opera- het concert: Ons amateur gezelschap geeft buiten een voorproefje van de voorstelling van 2021.

 

La Serva Padrona

Het Opera Viva Festival opent met een unieke bewerking van La Serva Padrona, ofwel de bazige meid. Deze komische opera is zeer bekend bij de operafans over de hele wereld en staat al 300 jaar bekend als een van de favoriete stukken.

La Serva Padrona is een vermakelijke komedie met de prachtig, herkenbare muziek van Pergolesi. Het is in het Italiaans gezongen, maar de klungelige dienaar Vespone dient tevens als de verteller van het verhaal en neemt het publiek in het Nederlands verder mee in het verhaal van de muziek en zang.*

 

Kaarten voor de openingsvoorstelling van Opera Viva Festival La Serva Padrona op zaterdag 19 september van 13.00 tot 14.00 uur in de Petruskerk, kosten €12,00. U kunt de voorstelling ook via livestream volgen. De kosten hiervan bedragen 3.00 euro.

 

Ariel Sin Yu Lee

Ariel Sin Yu Lee en pianist Petros Papoulias brengen Liederen van de belcanto tijd. Arielis een sopraan die lyrisch zingt, oorspronkelijk uit Hong Kong. Ze behaalde haar master in klassieke zang aan de HKU / Utrechts Conservatorium in Nederland in 2019. Naast het operarepertoire houdt Ariel ook van kunstliederen en kamermuziek.

    Kaarten voor het middagconcert van Ariel Sin Yu Lee kosten €10,00 en koopt u hieronder rechtstreeks via onze website. U kunt de voorstelling ook live volgen. De kosten hiervan bedragen 3.00 euro.
  

Alleen maar een stem

Spelers en Zangers verschillende stukken die gekoppeld zijn aan korte verhalen. Dit zijn bijzondere, persoonlijke verhalen van uiteenlopende inwoners uit Woerden. Het zijn mensen waarvan wij denken dat ze gehoord moeten worden, ‘mensen die een stem verdienen’ . Denk daarbij aan verhalen van vluchtelingen of mensen die kanker hebben overleefd.

    Het gehele programma duurt 45 minuten en vindt plaats om 16.00 uur.
    Kaarten kosten €8,00. U kunt de voorstelling ook live volgen. De kosten hiervan bedragen 3.00 euro.


 

Passe Partout ticket voor het Opera Viva Festival,  € 25,00
 


Locatie

Petruskerk Kerkplein 5 Woerden


Website: Eendaags - Opera Viva Festival


Opera Viva Festival (stichting)

Opera Viva Festival (stichting)