Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Geert Lemmers - fotomontages

vr 6 november 2020 t/m za 9 januari 2021

Vanaf 6 november exposeert Geert Lemmers in de galerie met intrigerende fotomontages

 

 Geert Lemmers (1948, Beneden Leeuwen; Fotovakschool Apeldoorn, vrije richting) beschouwt zichzelf als een vrijzinnig kunstenaar in fine art photography. Bijna al zijn werk gaat over de mens achter een opgepoetste façade, midden in de chaotiserende wereld waarin wij leven.

Geert onderzoekt in zijn beelden de ruwe kanten van ons leven, die hij uitvergroot en voorstelt als fraaie gepolijste onderdelen in een sprookjesachtige wereld. Wonderschoon visueel bedrog, als het ware. Of is het toch de waarheid, in een andere context? Geert mag er graag over filosoferen.

‘Ik ben geboren en opgegroeid in het geheimzinnige Land van Maas en Waal. Ik herinner mij nog altijd de sprookjesachtige verhalen uit mijn kindertijd over heksen en geheime genootschappen. Ongetwijfeld hebben deze verhalen mij gevormd tot de kunstenaar en de mens die ik nu ben.’

Zijn werk pakt hij projectmatig aan. Een thema wordt onderzocht, uitgediept en dan gefotografeerd. Vervolgens ontstaan composities door de beelden over elkaar te leggen en te bewerken. Dat is een lang en intensief proces waarbij steevast meerdere versies worden gemaakt voor het gewenste resultaat bereikt is.

 

Geert werkte jarenlang als freelance fotograaf voor bladen en mode, hij profiteerde hierbij van zijn gevoel voor kunst en vormgeving. Dit kwam hem met name in de modefotografie goed van pas. De digitale revolutie wakkerde het reeds aanwezige kunstenaarschap in hem aan en sinds 2008 richt hij zich uitsluitend op artwork.

De fotokunstwerken worden uitgevoerd als Lambda C-prints van de hoogste kwaliteit op Fuji Chrystal DPII papier. Ze worden geleverd in een oplage van maximaal 8 stuks met certificaat en zijn leverbaar in diverse formaten op dibond, achter acryl of ingelijst. In de expositie zijn zowel foto’s op dibond als ingelijst te zien. Ook zijn niet ingelijste foto’s op kleiner formaat te koop. Geert verkoopt circa 40% van zijn werk aan verzamelaars in het buitenland.

(info van vorige expo in de galerie.)

 

OPENINGSTIJDEN

In elk geval tot 20 oktober is de galerie uitsluitend op afspraak te bezoeken. Dat kan via ‘Boek een Bezoek’ hieronder of bel naar Mariëtte op 06-4872 9544.
BOEK EEN BEZOEK

Zo handig: Zet zelf een afspraak in de agenda van de galerie! en kies uit de beschikbare dagen en tijdstippen (ma-do tot 4 uur van te voren te boeken; vr & za à la minute!) of bel Mariëtte op tel. 06 4872 9544.

Je bent welkom als je de afgelopen 24 uur geen coronagerelateerde gezondheidsklachten hebt gehad

vanaf 13 november exposeert Ariadne Leefoge (Kunstacademie Haarlem) uit Klarenbeek met haar schilderijen in de Expositieruimte van de galerie.


Locatie

Galerie Van Slagmaat
Galerie Van Slagmaat Leidsestraatweg 36 Woerden

Over Galerie Van Slagmaat

Meer informatie over Galerie Van Slagmaat vindt u in de cultuurmap: Galerie Van Slagmaat
Bezoekadres: Leidsestraatweg 36, 3443 BV Woerden
Contact: Mariëtte van Slagmaat | tel: 06-48729544 | e-mail: mariette@galerievanslagmaat.nl