Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Instaprondleiding Bon Voyage

do 12 oktober 2023

Instaprondleiding Bon Voyage
100 jaar reisschetsen - Cornelis Vreedenburgh en kunstenaars van nu
De tentoonstelling over de reisschetsen van Cornelis Vreedenburgh (1880-1947) en drie hedendaagse kunstenaars is wegens succes verlengd tm zondag 5 november.
Kom nog even proeven van dat heerlijke zomergevoel! Het museum neemt je mee op vakanties uit heden en verleden. De expositie vertelt het verhaal van de reizen van de in Woerden geboren kunstschilder Cornelis Vreedenburgh en toont reistekeningen van Peti Buchel, Anne Jitske Salverda en Gineke Zikken. De exposities is samengesteld uit eigen collectie en bruiklenen van o.a. het Rijksmuseum.
Activiteiten
Het museum organiseert de komende weken nog een aantal activiteiten. Er staan gratis instaprondleidingen gepland op 14, 17 en 28 september en 1, 12, 15 en 26 oktober om 14.00 uur.
In de herfstvakantie kunnen kinderen van alle leeftijden kennismaken met urban sketching. Op 17 oktober om 10.30 komt de Biebfabriek naar het museum leest Marianne een spannend verhaal voor. Daarna gaan de kids zelf aan de slag met potlood en papier!
Tenslotte ligt in het museum een leuke kinderspeurtocht klaar. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen zelf op pad en gaan op zoek naar het verborgen woord. Is het goede antwoord gevonden? Dan ligt er aan de balie een kleinigheidje voor ze klaar.
Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds Woerden, Cultureel Platform Woerden, stichting Zabawas, stichting VVNK, stichting Gifted Art en Vrienden van het Stadsmuseum Woerden.


Locatie

Stadsmuseum Woerden
Kerkplein 6, 3441 BG Woerden


Website: Instaprondleiding Bon Voyage


Over Stadsmuseum Woerden

Meer informatie over Stadsmuseum Woerden vindt u in de cultuurmap: Stadsmuseum Woerden
Bezoekadres: Kerkplein 6, 3441 BG Woerden
Contact: Arja van Veldhuizen (manager) | tel: 0348-481057 | e-mail: contact@stadsmuseumwoerden.nl