Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Gel Printing basiscursus

za 25 maart 2023

GEL PRINTING BASISWORKSHOP ZA. 25-3-2023
€ 49,95 incl. BTW

Zaterdag 25 maart 2023, 14.00-16.30 uur. Leer tijdens deze basisworkshop de principes van gel printing: een gelaagde druktechniek met acrylverf op een flexibele plaat.

 

Beschrijving

Houd jij ook zo van kleuren en patronen? Van dingen maken, met een beetje verrassingseffect? Of vind je juist van jezelf dat je helemaal niet zo creatief bent? Dan is de workshop gel printing jou op het lijf geschreven. Ja, in beide gevallen. Want gel printen is namelijk helemaal niet moeilijk en levert al snel verrassend mooi werk op.

De gel plaat is een flexibele siliconen plaat, waarop met acrylverf gewerkt wordt. Verf die in lagen op de plaat terechtkomt, kan er met een nieuwe laag verf en een vel papier in één keer weer afgehaald worden en dat is het hele principe! Met een roller, textuurmateriaal en sjablonen leer je tijdens deze workshop de basis van het gel printen. Spelenderwijs ontdek je hoe de verf zich gedraagt en hoe je de materialen kunt gebruiken om tot de mooiste creaties te komen. En voordat je denkt; ‘Dat klinkt ingewikkeld’, juist door te experimenteren en niet te lang na te denken, ontstaat jouw kunst. Je hebt hiervoor geen speciale kennis of vaardigheden nodig, want tijdens de workshop krijg je alles uitgelegd wat je moet weten en je kunt het zo eenvoudig of complex maken als je zelf wilt.

Van jouw favoriete gel prints maak je tijdens de workshop een uniek notitieboekje, je verwerkt ze in sieraden of je neemt ze ingelijst mee naar huis. Natuurlijk neem je de rest ook mee en krijg je ideeën mee om die later nog te kunnen gebruiken. Je zult jezelf verbaasd doen staan, want het leukste van de gelplaat is nog wel dat iedereen ermee kan werken. Deze workshop is toegankelijk voor volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar (o.b.v. een volwassene).

Heb je na deze basisworkshop nog geen genoeg van het gel printen? Je kunt direct een gel plate, roller en andere benodigdheden aanschaffen na afloop van de workshop. En er is een serie van 3 vervolgworkshops waarbij dieper wordt ingegaan op gel printing met bladeren, transparantie en lagen, en image transfer/collage. Houd de website in de gaten voor actuele data.

Kom je met meer dan 1 persoon? Kies dan de juiste hoeveelheid bij ‘aantal’.

zaterdag 25 maart, van 14.00 – 16.30 uur
De workshop wordt gegeven bij Kunst aan den Rijn, Van der Valk Boumanlaan 7, 3446 GM in Woerden.


Locatie

KUNSTaandenRIJN
atelier van KUNSTaandenRIJN. Van der Valk Boumanlaan 7, 3446 GM Woerden


Website: Gel Printing basiscursus


Over KUNSTaandenRIJN

Meer informatie over KUNSTaandenRIJN vindt u in de cultuurmap: KUNSTaandenRIJN
Bezoekadres: atelier van KUNSTaandenRIJN. Van der Valk Boumanlaan 7, 3446 GM Woerden
Contact: Elly Waterman | tel: 06 290 761 60 | e-mail: kunstaandenrijn.woerden@gmail.com