Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Gel Printing

za 8 april 2023 t/m za 27 mei 2023

GEL PRINTING VERVOLGSERIE: 1, 2 EN 3
€ 139,95 incl. BTW

Workshopserie met korting: drie zaterdagmiddagen (8/4, 13/5, 27/5) waarin je complexere technieken van gel printing leert. Locatie: Kunst aan den Rijn, Woerden.

Beschrijving

WORKSHOPSERIE Gel printing – de verdieping:

drie zaterdagen: 8 april, 13 mei en 27 mei 2023, 13.30-16.00 uur

Heb je de basisworkshop gel printing al gevolgd en wil je meer technieken leren? Dan is dit voor jou het vervolg: Gel printing – de verdieping, een serie van drie workshops waarbij je technieken leert die tijdens de basisworkshop nog niet aan bod kwamen. Als je je hier aanmeldt voor de hele serie, kun je kiezen voor korting of een notitieboekje naar keuze cadeau bij de eerste verdiepingsworkshop.

Gel printing verdieping 1: natuurlijk materiaal (8 april)
Je leert hoe je vers plantmateriaal kunt gebruiken bij gel printing. De nerf van een blad wordt bijvoorbeeld prachtig gedetailleerd overgebracht op de plaat, daar gaan we mee experimenteren. Je leert in meerdere lagen te werken, waarbij je van tevoren nadenkt over de kleuren en op welke manier en volgorde je het natuurlijk materiaal wilt gebruiken.

Gel printing verdieping 2: lagen en transparantie (13 mei)
Lagen opbouwen is een groot deel van gel printing. Maar verschillende pigmenten in acrylverf hebben ook verschillende eigenschappen: meer of minder transparant. In deze verdiepingsworkshop gaan we daar meer aan de slag. Met gebruik van sjablonen en maskeerpapier leer je hoe kleuren elkaar overlappen en in welke vorm, zodat je gel prints nog meer diepte krijgen.

Gel printing verdieping 3: image transfer en collage (27 mei)
Afbeeldingen van sommige tijdschriften kunnen met een beetje mazzel (en techniek) op de gel plate worden overgebracht. Daarna is het gewoon een laagje verf en kun je er verder mee werken op de plaat, totdat je het totaal overbrengt op papier. Op deze manier kun je ook een collage op de gel plate opbouwen, die kan bestaan uit verschillende stukjes image transfer. Bij deze techniek luistert de timing en hoeveelheid verf nogal nauw, vandaar dat dit de laatste workshop is, je hebt dan al wat ervaring opgebouwd. De kers op de taart dus!

Kom je met meer dan 1 persoon? Kies dan de juiste hoeveelheid bij ‘aantal’.

Deze cursus wordt gegeven bij Kunst aan den Rijn, Van der Valk Boumanlaan 7, 3446 GE in Woerden. Ongeveer een week vooraf ontvang je een mail met alle praktische informatie.

 


Locatie

KUNSTaandenRIJN
atelier van KUNSTaandenRIJN. Van der Valk Boumanlaan 7, 3446 GM Woerden


Website: Gel Printing


Over KUNSTaandenRIJN

Meer informatie over KUNSTaandenRIJN vindt u in de cultuurmap: KUNSTaandenRIJN
Bezoekadres: atelier van KUNSTaandenRIJN. Van der Valk Boumanlaan 7, 3446 GM Woerden
Contact: Elly Waterman | tel: 06 290 761 60 | e-mail: kunstaandenrijn.woerden@gmail.com