Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

‘Tussen Kunst en Kitsch‘

za 28 oktober 2017

Cursus voor gevorderden
Met het thema ‘Tussen Kunst en Kitsch‘ wordt in een kleine groep gevorderden van maximaal 7 personen gewerkt aan verdieping van uw ervaring en schildertechniek. Na het volgen van deze cursus onder leiding van Petrat zullen uw resultaten zeker verbeteren.

 

De cursus wordt gegeven door de enthousiaste beeldend kunstenaar Petra van der Made uit Alphen aan den Rijn. Zij is afgestudeerd aan de kunstacademie en heeft veel ervaring met lesgeven in tekenen en schilderen en is een inspirerende docent.

 

Locatie

Kunstkring Woerden, Handelsweg 10a, Kamerik
Er is voldoende parkeerruimte aanwezig en we kunnen bemiddelen in geval u geen auto heeft en een lift wenst.


De cursus bestaat uit 12 lessen en wordt gegeven in twee blokken van elk 5 lessen.

Tussen de twee blokken is een pauze.

Blok 1 in 2017:  28 oktober,  11 en 25 november, 9 en 16 december
Blok 2 in 2018: 6, 13 en 20, 27 januari en 3 februari 2018

 

Tijden
Zaterdagochtenden van 10.30-12.30 uur.


Blok 1
Uitleggen wat het verschil is tussen kunst en kitsch is geen gemakkelijke opdracht. Veel heeft te maken met ieders smaak en interpretatie van wat hij of zij mooi vindt of niet. In het 1e blok starten we met een gesprek over wat een werk kunst of kitsch maakt en we experimenteren met het maken van kitsch werken. De nadruk ligt op experimenteren en nieuwe ideeën opdoen. Dit doen we door: technieken uit te proberen om groot en meeslepend te kunnen werken; te experimenteren met andere materialen dan je gewend bent; te leren hoe je met verschillende manieren van verfgebruik bepaalde gewenste effecten bereikt; elkaar uit te dagen over de top te gaan en met veel glitter en glamour te werken en te experimenteren met diverse gemengde technieken.


Een bezoek aan museum Voorlinden maakt deel uit van de cursus.

Museum Voorlinden is een particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden te Wassenaar. Kosten voor het bezoek en het vervoer valt buiten de kosten van de cursus.

 

Blok 2
In dit blok gaat u aan de slag met een werk waarbij u zelf kiest op welke nieuwe en/of verdiepende technieken uit 1e blok u zich wilt richten. In dit blok ligt de nadruk op creëren. Het doel is om een verbinding te maken tussen de experimenten van het 1e blok en het werk dat u afsluitend voor deze cursus gaat maken in dit blok. Voor u begint met het werk gaat u samen met de groep bespreken wat u wilt bereiken en kijken welke technieken en materialen daarvoor nodig zijn. Uiteraard zal tijdens het schilderen- en tekenen de docent u persoonlijk begeleiden om uw voorgenomen doel te bereiken. Met als resultaat een echt kunstwerk….. of is het toch kitsch?


Kosten
De kosten bedragen € 220 – voor de gehele cursus. In twee delen betalen is mogelijk (ieder € 110,-). Materiaal zelf meenemen.


Locatie

KUNSTaandenRIJN
Kunstkring Woerden, Handelsweg 10a, Kamerik

Over KUNSTaandenRIJN

Meer informatie over KUNSTaandenRIJN vindt u in de cultuurmap: KUNSTaandenRIJN
Contact: Elly Waterman | tel: 06 290 761 60 | e-mail: kunstaandenrijn.woerden@gmail.com