Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Klooster Klassiek Joost Willemze | Orpheus

zo 15 oktober 2023

15.00 uur, € 17,50.

Klooster Klassiek
Joost Willemze | Orpheus

Een muzikale ode aan de tragische liefdesgeschiedenis van Orpheus en Eurydice

De tragische liefdesgeschiedenis van Orpheus en Eurydice heeft door de eeuwen heen talloze kunstenaars geïnspireerd. In een theatraal concert vertelt Joost Willemze dit verhaal nu op de harp.

Joost kreeg zijn eerste harplessen toen hij zeven jaar oud was op het Klooster in Woerden. Inmiddels heeft hij zijn sporen verdiend als harpist. Zijn ongeëvenaarde talent blijkt uit eerste prijzen die hij won bij Prinses Christina Concours, het internationale harpconcours in Porto en het Italiaanse concours Suoni d’Arpa. Joost studeerde naast zijn conservatoriumopleiding ook klassieke talen. Orpheus is voor hem dan ook een droomvoorstelling waarin hij zijn liefde voor muziek en Griekse mythologie verbindt.

In dit concert o.a. werken van de componisten: Johannes Brahms, Marcel Tournier, Carlos Micháns, Benjamin Attahir, Luigi Rossi, C.W. Gluck, , Ramin Tafreshi & Soheil Shayesteh en vele anderen.
Deze voorstelling maakt deel uit van de Serie Klooster Klassiek. 5 voorstellingen voor de serieprijs van € 80,=. Een uniek voordeel van € 12,50.
Data van alle Klooster Klassiek voorstellingen: 15 oktober, 26 november, 28 januari, 3 maart en 21 maart.


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Klooster Klassiek Joost Willemze | Orpheus


Klooster | Theater

Klooster | Theater