Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Opening bibliotheek Linschoten

wo 31 mei 2023

Bibliotheek Het Groene Hart opent nieuwe Bibliotheek in Linschoten
Feestelijke opening op 31 mei

Op woensdag 31 mei a.s. wordt de nieuwe Bibliotheek in Linschoten feestelijk geopend door wethouder Kees van Dalen (gemeente Montfoort). Om 14.00 uur worden de laatste boeken op ludieke wijze naar de Bibliotheek gebracht. Dit gebeurt in samenwerking met de leerlingen van de Prins Clausschool, de Timotheüsschool en de kinderen van kinderdagverblijven Gro-Up en Kind & Co. Daarna volgt de officiële openingshandeling door de wethouder. Na de opening kan iedereen de Bibliotheek bezoeken.

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:
13.15 uur: aankomst gasten
13.30 uur: muzikale boekenhaag
13.40 uur: officiële opening
13.50 uur: Bibliotheek is open voor bezoek, drinken en iets lekkers voor alle aanwezigen.
15.00 uur: einde opening, de Bibliotheek is open tot 17.00 uur.

Boekenhaag
Alle leerlingen van de Prins Clausschool en de Timotheüsschool vormen samen met de kinderen van Kinderopvang organisatie Gro-Up en Kind & Co een boekenhaag. Twee medewerkers van de Bibliotheek brengen door de haag de laatste boeken naar de Bibliotheek. Daar wacht wethouder Kees van Dalen om de Bibliotheek officieel te openen.

Samenwerking met SWOM en de gemeente Montfoort
De opening van de nieuwe Bibliotheek is in nauwe samenwerking met SWOM en de gemeente Montfoort tot stand gekomen. Na de opening blijft SWOM haar bestaande programma’s aanbieden in de Bibliotheek.

Nieuwe openingstijden
Na ruim 7 jaar heeft Linschoten vanaf 31 mei weer een volwaardige Bibliotheek. De Bibliotheek is voorlopig open op woensdag van 14.00 – 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 – 12.00 uur. De Bibliotheek Het Groene Hart wil graag de openingstijden verder verruimen. Om dit mogelijk te maken is zij op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Kadootje voor nieuwe leden:
Iedereen die in juni 2023 in Linschoten lid wordt van de Bibliotheek krijgt een leuk welkomstcadeau (zo lang de voorraad strekt). Lid worden kan via de website óf bij de informatiebalie van de Bibliotheek.

Meer informatie?
Meer informatie is te vinden op de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekhetgroenehart.nl.
 


Website: Opening bibliotheek Linschoten