Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Muzikaal Voorleesfeest

za 28 januari 2023

14.00-15.00 uur, geen entree.

Een vrolijke muzikale voorstelling over het prentenboek van het jaar. Voor kinderen van 2-6 jaar.

Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

 

Muzikaal Voorleesfeest in de Bibliotheek Woerden tijdens Nationale Voorleesdagen

Op zaterdag 28 januari organiseert de Bibliotheek Woerden tijdens de Nationale Voorleesdagen in samenwerking met Helga Huisjes een Muzikaal Voorleesfeest. Van 14.00 – 15.00 uur worden kinderen van 0-6 jaar muzikaal meegenomen in het prentenboek van het jaar: Maximiliaan Modderman.

Feest mee met Maximiliaan Modderman
Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Maximiliaan Modderman geeft een feestje is een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

Helga Huisjes
Helga Huisjes brengt dit leuke prentenboek tijdens de muzikale voorstelling op 28 januari van 14.00 – 16.00 uur tot leven. Helga studeerde Docent Muziek aan het conservatorium in Zwolle en Taal- en Cultuurstudies (Taalwetenschappen) aan de Universiteit Utrecht en heeft zich gespecialiseerd in de invloed van muziek op taalontwikkeling.

Locatie, deelname en aanmelden
De Muzikale Voorstelling vindt plaats in de Bibliotheek Woerden, Meulmansweg 27 in Woerden. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Over De Nationale Voorleesdagen
Ieder jaar worden landelijk de Nationale Voorleesdagen georganiseerd. De doelstelling van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Dit jaar vinden de Nationale Voorleesdagen plaats van 25 januari tot en met 4 februari. Centraal staat het Prentenboek van het jaar en de prentenboek top tien.

Meer nieuws op de volgende pagina >>> 
Prentenboek van het jaar
Dit jaar is ‘Maximiliaan geeft een feestje’ van Joukje Akveld met illustraties van Jan Jutte uitgeroepen tot het Prentenboek van het jaar. In de muzikale voorstelling van 28 januari komt dit verhaal met muziek tot leven.

Voorleesknuffel cadeau bij gratis lidmaatschap
Om het voorlezen nog leuker te maken wordt er elk jaar bij het prentenboek van het jaar ook een voorleesknuffel gemaakt. Ook dit jaar krijgen kinderen van 0-6 jaar die lid worden van de Bibliotheek deze voorleesknuffel cadeau. Lid worden van de Bibliotheek is gratis voor kinderen van nul tot achttien jaar.
 


Locatie

Bibliotheek HGH Woerden
Meulmansweg 27, 3441 AT Woerden

Bibliotheek HGH Woerden

Bibliotheek HGH Woerden