Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

The Glamrocks

di 21 mei 2019

aanavng 20.00 uur/ € 15,- primeur: Het eerste theater optreden van The Glamrocks!

The Glamrocks

Het RIE theater heeft de primeur: Het eerste theater optreden van The Glamrocks!

Toni Peroni (drums o.a. HET GOEDE DOEL) en zanger Marcel Vandenberg leren elkaar kennen op een festival in Utrecht waar ze ieder met hun eigen band optreden. Jaren vooraf roept een bevriende café-eigenaar al tegen ieder afzonderlijk dat ze elkaar zeker moeten ontmoeten: “Jullie zijn alle twee even hyper en gek!”. En nu is het dan eindelijk zover. De klik is er meteen, na de nodige biertjes en het uitwisselen van de telefoonnummers gaat ieder zijn weg, onder het motto: Als iemand een leuk idee heeft voor een muzikaal project, laat maar weten…

 

Twee dagen later: Marcel neemt contact op met een idee en er wordt afgesproken in het Utrechtse café Kanaalzicht… Daar ontstaat het idee om een ‘echte’ glamrock band te beginnen, dus de early seventies… Sweet, Slade, David Bowie, Gary Glitter, Alice Cooper, Mud, T-Rex, Mott The Hoople, etc, etc.

Na intensief overleg wordt hun ‘droombezetting’ een feit. Johnny Dooms (o.a. 12 jaar bassist in Powerplay) wordt benaderd, hij ziet het meteen zitten en zegt volmondig ‘Ja!’ en heel belangrijk: hij is ook een geweldige zanger!

 

Robin ‘Boy Wonder’ van Vliet neemt de keyboards voor zijn rekening en verzorgt ook backingvocals. Deze multi-instrumentalist (o.a. gitaar, bas) schrijft eigen materiaal en is bekend van Anouk, Slagerij van Kampen en studio sessies met Racoon.

 

Dan natuurlijk een gitarist. Daar was de keuze niet zo moeilijk: Alfred Vanderlinden is de belichaming van het hele Glamrock-concept, hij ís namelijk Glamrock, dus wat ons betreft de enige optie. Aardig wat ‘vlieguren’ gemaakt bij de befaamde BINTANGS en de BIG BAM BOOM band.

 

Het totale aantal ‘vlieguren’van deze bonte verzameling muzikanten past eigenlijk niet in ons mini-theater, maar we gaan het toch proberen en daar moet iedere muziek-liefhebber gewoon bij zijn!


Locatie

Rie Theater Fransesteeg 6, 3441 Woerden


Rie Theater

Rie Theater

  • Meer informatie over Rie Theater vindt u in de cultuurmap: Rie Theater
  • Bezoekadres: fransesteeg 6, 3441 CW Woerden
  • Contact: Marcel fokker | 06 33340217