Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Filmhuis - Roma!

zo 24 februari 2019

aanvang 19.30 uur/ € 9,50 : Time/ New York Film Critics : beste film van 2018. genomineerd voor 10 Oscars!

Mexico-Stad, jaren ’70. Cleo werkt als huishoudster en kindermeisje voor een gezin uit de hogere middenklasse in het Roma-district. Wanneer de vader van het gezin voor een verdacht lange zakenreis vertrekt, blijft zijn vrouw Sofia alleen achter.

 

Cleo helpt Sofia en de kinderen door een moeilijke periode heen, zelf wordt ze gedumpt door haar zelfingenomen vriendje zodra hij ontdekt dat ze zwanger is. Beide vrouwen zouden binnenkort wel eens alleenstaande moeder kunnen worden. Maar het verschil in sociale status zal de toekomst voor de één heel anders bepalen dan voor de ander.

 

Roma is tot nu toe het meest persoonlijke project van de met een Oscar bekroonde regisseur en schrijver Alfonso Cuarón (Gravity, Children of Men, Y tu mamá también). Cuarón schrijft daarmee een subtiele liefdesbrief aan de vrouwen die hem hebben grootgebracht. Op basis van zijn jeugd schetst hij een levendig, ontroerend portret van de dagelijkse strijd van families en de sociale hiërarchie in het onrustige politieke klimaat van de jaren ‘70.

 

Cuarón maakt relatief weinig films, maar wanneer hij er een uitbrengt worden ze steevast overladen met wagonladingen aan prijzen. Zo won hij voor Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Children of Men en Gravity in totaal tien BAFTA’s. Het ruimte-epos Gravity won eveneens zeven Oscars, waaronder die voor Beste Regisseur.

 

Na enkele big budgetproducties keert hij met het kleinschalige Roma terug naar het wat kleinere Mexicaanse drama uit het begin van zijn carrière, en met succes: zowel Time als de New York Film Critics Circle riepen Roma uit tot de beste film van 2018. Tevens is de film genomineerd voor maar liefst 10 Oscars!

 

Cast & Crew; Yalitza Aparicio, Marina de Tavira
Regie; Alfonso Cuarón
Genre; Drama
Lengte; 2 uur 45 (inclusief pauze)
Kijkwijzer


Locatie

AnnexCinema, Rosmolenlaan 1, Woerden


Annex Cinema

Annex Cinema

  • Meer informatie over Annex Cinema vindt u in de cultuurmap: Annex Cinema
  • Bezoekadres: Rosmolenlaan 1, 3447 GL woerden
  • Contact: 0348 - 436510 | info@annexcinema.nl