Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Filmcafe: The Disaster Artist

ma 21 januari 2019

zaal open om 19.00 uur. aanvang 19.30 uur/€ 5,- (slechts 50 plaatsen)

Filmcafe The Disaster Artist

Film van James Franco (die behalve de regie ook een van de rollen voor zijn rekening neemt).

 

  • The Disaster Artist toont de chaotisch verlopen productie van The Room: “the greatest Bad Movie ever made”. Wie The Room al eens gezien heeft weet waarover dit gaat: een draak van een film met een pretentieus verhaal en slecht acteerwerk, waarbij je het maximaal een half uur uithoudt voordat je je geld terugvraagt aan de kassa. Hoewel je daarover natuurlijk van mening kan verschillen… In elk geval groeide The Room uit tot een echte cultklassieker, met fans over de hele wereld.

 

  • The Disaster Artist is dus eigenlijk een film over het maken van een film. Of liever gezegd: over Tommy Wiseau, de man die zowel scriptschrijver, regisseur als hoofdrolspeler is in The Room. Of hij daarvoor genoeg talent heeft valt ernstig te betwijfelen, maar je kunt wel sympathie opbrengen voor deze man. Met hart en ziel stort hij zich op het maken van een film die hij zelf als meesterwerk beschouwt. De rol van Tommy wordt prachtig vertolkt door James Franco, die met deze film een tragikomisch portret schetst van een outsider die volkomen gelooft in zijn eigen kunnen.

 

Filmcafé: elke twee weken in het RIE Theater

Onno Schmitz en Henk Bakker zijn uw gastheren in de sfeervolle ambiance van het RIE Theater. Elke twee weken op maandagavond verrassen wij u met een film die de moeite van het bekijken meer dan waard is, maar die u niet snel in de bioscoopagenda zult aantreffen.

 

Een oude klassieker, nieuw maar buiten de radar, foute horror, festivalfilms, docu, animatie, korte film, werk van lokale filmmakers… kom film kijken en napraten aan de bar in het Filmcafé!

 

Kaartverkoop & meer info

kaartverkoop online (KLIK) of aan de deur (let op: max. 50 plaatsen en VOL=VOL!).

Zie ook  facebook


Locatie

FilmCafé
Franse Steeg 6, 3441 CW Woerden.

FilmCafé

FilmCafé

  • Meer informatie over FilmCafé vindt u in de cultuurmap: FilmCafé
  • Bezoekadres: Franse Steeg 6, 3441 CW Woerden.
  • Contact: Marcel Fokker | 06 33340217