Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Voorjaarsconcerten Huis Linschoten

vr 11 mei 2018 t/m zo 13 mei 2018

aanvang vrij. & Zat. 20.15 uur, zon. 13.30 uur/ € 25,-. Met Charlotte Haesen, Jean Paul Gasparian, Peter Gijsbertsen en Reinild Mees

Twee weekenden per jaar, in het voor - en najaar, organiseert de Stichting klassieke concerten in de grote zaal van het Huis. Dan komt het Huis echt tot leven, als de schemering valt en u na afloop van het concert de met fakkels verlichtte oprijlaan weer afloopt kunt u terugkijken op een bijzondere belevenis.

 

De voorjaarsconcerten

  1. vrij. 11 mei 2018 - 20.15 uur Charlotte Haesen - Café des Chansons
  2. zat. 12 mei 2018 - 20.15 uur Jean Paul Gasparian - piano
  3. zon. 13 mei 2018 - 13.30 uur Peter Gijsbertsen - tenor en Reinild Mees - piano

 

1. Charlotte Haesen,

in 1987 te Amsterdam geboren, in Franstalig België opgegroeid, studeerde jazz-zang op het Conservatorium Amsterdam.

 

Op een mooie zonnige zaterdagmiddag zong ze Franse chansons op de Noordermarkt, alwaar altvioliste Odile Torenbeek haar ontdekte. Odile en Charlotte besloten een chansons-programma te maken met het strijkkwartet als basis.

 

Hierbij werden gerenommeerde arrangeurs als Paul Prenen en Wijnand van Klaveren betrokken die op bijzondere wijze het chanson om Charlottes stem-timbre wisten te ‘draperen’.

 

Vervolgens ontwikkelt zich Café des Chansons: Charlotte Haesen plus vier musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ze brengen een schitterend repertoire vol mooiste Franse klassiekers van persoonlijkheden als Barbara, Gainsbourg en Piaf.

 

 

2. Jean Paul Gasparian

Hij werd in 1995 in Parijs geboren en studeerde aan het Nationaal Conservatorium van Parijs bij Olivier Gardon, Jacques Rouvier, Michel Béroff, Laurent Cabasso, Claire Désert en Michel Dalberto.
Jean-Paul heeft internationale piano masterclasses gevolgd bij Pavel Gililov, Elisso Virsaladze en Tatiana Zelikman, werd geselecteerd voor de Verbier Academy 2014 en was prijswinnaar van de Salzburg Academy 2010. Vanaf september 2017 zal hij studeren aan het Royal College of Muziek in Londen, met professor Vanessa Latarche.

 

Zijn Schumann G Minor Sonata Live in Nohant 2015 is samen met Aldo Ciccolini's laatste recital uitgebracht als het eerste album van het Nohant Chopin Festival Archives.
Bovendien heeft het "Classica" Magazine Jean-Paul gerangschikt als een van de 10 meest veelbelovende jonge pianisten van zijn generatie. Het "Pianiste" Magazine wijdde ook dit jaar een groot portret aan hem.
Zijn eerste studio-cd zal in 2018 worden uitgebracht voor het label Évidence Classics, met een Russisch programma: Rachmaninov, Scriabin en Prokofiev.

 


3. Peter Gijsbertsen en Reinild Mees.

Samen vertolken Peter Gijsbertsen met Reinild Mees aan de vleugel, de liedcyclus 'Winterreise' van de Oostenrijkse componist Franz Schubert.
In deze beroemde cyclus doolt de hoofdpersoon na een mislukte liefde door een winterlandschap. In 24 liederen tussen hoop en ­wanhoop raakt hij steeds meer in zichzelf gekeerd.

 

Tenor Peter Gijsbertsen studeerde cum laude af aan het conservatorium van Utrecht. In Glyndebourne ontving hij kort daarna de John Christie Award. Tevens was hij drievoudig winnaar op het Internationaal Vocalisten Concours Den Bosch, o.a. van de hoofdprijs voor Lied waarna hij met solo recitals optrad in Het Concertgebouw te Amsterdam en De Doelen te Rotterdam.
Onder het uitgevoerde concert- en oratoriumrepertoire behoren onder meer de tenorsolo’s in de Mattheus Passion van Bach (Koninklijk Concertgebouw Orkest, uitgebracht op DVD bij Art house), Kammermusik 1958 van H.W. Henze (NDR Sinfonieorchester Hamburg, uitgebracht op CD bij Wergo), Pulcinella van Stravinsky (Rotterdams Philharmonisch Orkest).

 

De Nederlandse pianiste Reinild Mees concentreerde zich na haar opleiding bij Gérard van Blerk (Amsterdam), Noël Lee (Parijs) en Malcolm Frager (USA) op het begeleiden van zangers in recitals.
Zij trad reeds veelvuldig op aan de zijde van solisten als Piotr Beczala, Sergei Leiferkus, Wolfgang Holzmair, Olaf Bär, Roman Trekel, Konrad Jarnot, Marlis Petersen, Camilla Nylund, Charlotte Margiono, Claron McFadden, Tania Kross, Johannette Zomer, Roberta Alexander, Thomas Oliemans, Henk Neven en vele anderen.
Zij gaf onder andere concerten in Londen, Warschau, Parijs, Wenen, Graz, Salzburg, Stockholm, Venetië, Brussel, Antwerpen, Gent en Luxemburg. In Nederland trad zij veelvuldig op in het Concertgebouw en in De Doelen, waar zij onlangs Carte blanche kreeg.

 

Kaarten bestellen

Let op u kunt niet bij het Huis Parkeren!
 


Locatie

Huis te Linschoten Noord- Linschotense dijk. Linschoten


Huis te Linschoten

Huis te Linschoten

  • Meer informatie over Huis te Linschoten vindt u in de cultuurmap: Huis te Linschoten
  • Bezoekadres: Noord Linschoterdijk 21, Linschoten
  • Contact: Marcel Valentijn | 06 49249409 | mmvalentijn@gmail.com