Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

The Winter's Tale - live balletregistratie

wo 28 februari 2018

Aanvang: 20.15 uur /Prijs: 22,50 euro incl glas wijn en amusehapjes

Royal Opera House Seizoen 2017-2018 staat vol met schitterende opera- en balletvoorstellingen die via een live verbinding rechtstreeks vanuit het Londense Royal Opera House in Covent Garden bij AnnexCinema te zien zijn. Een unieke ervaring op het witte doek!

 

The Winter's Tale

Shakespeares sprookje over liefde en verlies, omgetoverd in een meeslepend dansdrama door Christopher Wheeldon in zijn balletversie op muziek van Joby Talbot.Christopher Wheeldon, associate artistiek leider van The Royal Ballet, maaktezijn bewerking van Shakespeares grote romance The Winter's Tale voor The Royal Ballet in 2014.

 

Net als Alice's Adventures in Wonderland kreeg The Winter's Tale bij de première uitbundige lof toegezwaaid; zowel de critici als het publiek prezen het ballet om de intelligente, sterk tot de verbeelding sprekende verhaallijn en de vertaling daarvan in voortreffelijke dans. Nu al wordt het werk algemeen beschouwd als een moderne klassieker.Het verhaal draait om het stuklopen van een huwelijk door een alles verterende jaloezie, het te vondeling leggen van een kind en een ogenschijnlijk hopeloze liefde. Toch volgt uiteindelijk, ingegeven door wroeging en spijt- en na een schijnbaar miraculeuze wederopstanding - een happy end dat overloopt van vergevingsgezindheid en verzoening.

 

Mede door de prachtige decors van Bob Crowley en de sfeervolle muziek van Joby Talbot is The Winter's Tale een meesterlijk modern verhalend ballet.

 

Tijdens onze live ROH voorstellingen geniet u van opera en ballet van het allerhoogste niveau. Dit alles met haarscherp beeld en exclusieve interviews rondom de voorstelling. Tijdens de pauze wordt u getrakteerd op een goed glas wijn van Le Petit Paradis en heerlijke amusehapjes van Restaurant De Markies.


Locatie

Annex Cinema
Rosmolenlaan 1, 3447 GL woerden

Annex Cinema

Annex Cinema

  • Meer informatie over Annex Cinema vindt u in de cultuurmap: Annex Cinema
  • Bezoekadres: Rosmolenlaan 1, 3447 GL woerden
  • Contact: 0348 - 436510 | info@annexcinema.nl