Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Films die je niet mag missen

wo 25 januari 2017

'The Broken Circle Breakdown’ Aanvang 20.00 uur/ € 5,-- (incl. koffie)

 'The Broken Circle Breakdown’ vertelt het intense liefdesverhaal, vol passie en heerlijke bluegrass-muziek, tussen Elise (28) en Didier (36).

 

Zij heeft haar eigen tattooshop, hij is een Vlaamse cowboy die banjo speelt in een bandje. Het is liefde op het eerste gezicht... al zijn de verschillen groot. Water en vuur, totaal verschillend maar toch perfect verenigbaar.

 

De geboorte van dochtertje Maybelle maakt hun geluk compleet. Tot het noodlot keihard toeslaat en Maybelle sterft. Didier verliest zich in woede, Elise zoekt troost.

 

 

The Broken Circle Breakdown (ook: Alabama Monroe) is een Belgische langspeelfilm van Felix Van Groeningen uit 2012 met Veerle Baetens en Johan Heldenbergh in de hoofdrol. De film is gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk uit 2009 van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels gebracht door beide acteurs en de rest van theatergezelschap Compagnie Cecilia. De film was de Belgische inzending voor de Oscars en sleepte een nominatie voor beste buitenlandse film in de wacht.

De film werd geselecteerd als openingsfilm van het Internationaal filmfestival van Vlaanderen-Gent en ging op 9 oktober 2012 in Gent in première.


Locatie

Kruiskerk Mesdagplein 4 Woerden


PKN Protestante kerken in Woerden

PKN Protestante kerken in Woerden