Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Oproep: Defensie-eiland in de spotlights

do 13 juni 2024

Oproep: Defensie-eiland in de spotlights

Stadsmuseum Woerden zoekt oude én nieuwe verhalen over werken en leven op het Defensie-eiland. Van vroeger maar zeker ook van nu. Met alle grote en kleine verhalen maken we een unieke tentoonstelling over de geschiedenis, de ontwikkeling en de transformatie van deze nieuwe wijk. We gaan dat doen samen met mensen die er wonen of werken of zich op een andere manier betrokken voelen bij dit stukje Woerden. Zo kunnen we de identiteit van dit bijzondere eiland in hartje Woerden bewaren voor de toekomst. De tentoonstelling vindt plaats in februari 2025.

Ooit een eiland in Woerden waar je niet zomaar mocht rondlopen. Belangrijk voor de verdediging van het land, daarna voor het Centrale Magazijn van Defensie, met wacht en slagboom, waar vele Woerdenaren hun brood hebben verdiend. Daarna een periode van leegte en verval, maar ook met een bloeiperiode vol met culturele en creatieve activiteiten. En nu een trendy wooneiland, een poort naar het centrum en waar je lekker kunt wandelen om daarna een terrasje te pikken of lekker te gaan eten bij de café-restaurants.

Graag gaat het museum in gesprek met mensen die op de een of andere manier betrokken zijn bij Defensie-eiland.. We organiseren vier rondetafelgesprekken voor verschillende groepen. De gesprekken worden geleid door Esther Didden, stadsgenoot, bewoner van Defensie-eiland én part-time directeur van het Cultuur Platform Woerden (CPW). Per gesprek kunnen er maximaal 15 personen deelnemen zodat er genoeg ruimt is om ieder aan het woord te laten.

1. 13 juni van 19.00 tot ca.20.30 specifiek voor de bewoners, ondernemers en zzp’ers.

2. 20 juni van 17.00 tot ca 18.30 (met broodje) voor Woerdenaren die betrokken zijn geweest bij activiteiten in de periode nadat Defensie van het eiland verliet tot en met de aanvang van de nieuwbouw.

3. 27 juni van 10.00 tot ca. 11.30 voor iedereen die tot 1999 op het Defensie-eiland heeft gewerkt en/of naaste familie daarvan.

4. 4 juli van 17.00 tot ca 18.30 (met broodje) voor bewoners, ondernemers en zzp’ers  die op 13 juni verhinderd waren

Aanmelden kan bij Teatske de Jong, t.dejong@stadsmuseumwoerden.nl
Bent u niet in de gelegenheid maar wilt u wel meedenken of heeft u een mooi verhaal, foto’s of voorwerpen dan hoort het museum dat  ook graag, zodat ze contact kunnen opnemen.


Locatie

Stadsmuseum Woerden
Kerkplein 6, 3441 BG Woerden


Website: Oproep: Defensie-eiland in de spotlights


Stadsmuseum Woerden

Stadsmuseum Woerden