Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Laura van Dolron Niks nieuws

vr 4 april 2025

20.15 uur, entree € 19,50.

Laura van Dolron
Niks nieuws

In dit compromisloze recyclestuk bevraagt Laura onze zucht naar het nieuwe, door niks nieuws te willen maken, omdat alles er al is, omdat er te veel is, omdat we onszelf en de planeet uithollen in ons verlangen naar het nieuwe.

Hoewel Van Dolron altijd al stukken recyclet, maakt ze ieder jaar een nieuwe stand up philosophy voorstelling. Tot nu. Ze stort zich op ons verlangen naar iets nieuws. Door Niks nieuws te willen maken, Niks nieuws te kopen als kostuum, Niks nieuws als decor, Niks nieuws te willen zeggen.

In Niks nieuws zegt Van Dolron iets waars, iets belangrijks, iets wat de enorme vernieuwingsdrang die ons heeft voortgestuwd bij het afmatten en uitwonen van onze aarde een halt toeroept. 

“Ons verlangen naar originaliteit heeft de wereld afgemat en uitgewoond. Ik kan wel origineel willen zijn, maar we moeten iets gaan doen, allemaal. Nu. Dit is de eerste voorstelling waarin ik me bewust met de klimaatramp en de al ingezette massaextinctie ga bemoeien. Door niks nieuws te willen maar te koesteren wat er IS of te redden wat er nog te redden valt.”  


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Laura van Dolron Niks nieuws


Klooster | Theater

Klooster | Theater