Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Joost Oomen & Kruidkoek Liefde in tijden van Hopjesvla

za 15 februari 2025

20.15 uur, entree € 21,50.

Joost Oomen & Kruidkoek
Liefde in tijden van Hopjesvla

In deze voorstelling brengen zij wederom een schitterende mengelmoes van poëzie en spierballenjazz. Hun doel: het publiek volledig onderdompelen in vrolijkheid, absurdisme en tja… liefde? 

Wat krijg je als je Frank Zappa en Remco Campert samen in de blender stopt? Talking Heads en Jules Deelder? Miles Davis en Simon Vinkenoog? Juist, Kruidkoek en Joost Oomen. 

Liefde in tijden van hopjesvla is een dappere poging om liefdesliedjes én liefdespoëzie te ontdoen van druipende clichématigheid. Want ja, ook in deze vreemde tijden wordt nog wel eens iemand verliefd, maar hoe zeg je dat oprecht? Hoe omzeil je het harpje en het sonnet? Hoe geef je uitdrukking aan de vla in je borstkas die plotseling in brand is gevlogen? 

Kruidkoek bestaat uit vier hypergetalenteerde jazzmusici die het zat waren binnen de lijntjes te kleuren: Nick Feenstra (saxofoon), Bram Knol (drums), Reindert Kragt (basgitaar) en Tijmen Kooiker (gitaar). Al tien jaar brengen ze hun eigenwijze muziek van Caïro tot Middelburg, van de Parade tot het bloemencorso in Tiel. 

Joost Oomen is de bekendste jonge dichter van Nederland. Eerder bracht hij Alle dichters hebben gouden helikopters naar Het Klooster, een voorstelling waarin hij de minister-president poëzie uitlegt. 

De pers over Alle dichters hebben gouden helikopters:

“Zijn voorstelling barst van het enthousiasme; de liefde voor poëzie spat er van af” (Scènes).
 
“Oomen strooit voortdurend met fraaie beelden. Soms zijn ze geestig, soms vertederend, soms iets daar tussenin. Hoe duid je ‘een openstaande bus Nesquik in de regen’? Je hoofd begrijpt het eigenlijk niet. Toch voel je het wel. Er gaat een luikje open” (Parool en AD).


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Joost Oomen & Kruidkoek Liefde in tijden van Hopjesvla


Klooster | Theater

Klooster | Theater