Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Klooster Klassiek| Ut Kwintet Muzikale wandeling door Landgoed Bredius

zo 19 januari 2025

15.00 uur, entree € 18,50.

Klooster Klassiek| Ut Kwintet
Muzikale wandeling door Landgoed Bredius

Het Amsterdamse blaaskwintet Ut Kwintet brengt vijf muzikanten uit verschillende hoeken van de wereld samen. Met fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn schept het blaaskwintet een onvergetelijke concertervaring.

Het concert begint met een fuga van Johann Sebastian Bach. Oorspronkelijk geschreven voor orgel, maar nu in een eigen bewerking voor blaaskwintet. In de Lutherse Kerk in Woerden, komt deze compositie volledig tot zijn recht. Hierna verplaatst de muziek ons naar buiten en zullen we figuurlijk een wandeling maken in het 200 jaar oude Brediusbos.

Zo zal er muziek klinken van Wolfgang Amadeus Mozart, gecomponeerd rond het ontstaan van het Brediusbos. In de muziek van Carl Nielsen ontdekken we vogelgeluiden (ondanks dat het winter is) en wanen we ons in pastorale sferen. Hierna klinkt er muziek van de componist Robert Muczynski en horen we de eerste signalen van het voorjaar. Tot slot van de 'wandeling' en het concert klinkt er muziek uit het ballet El Amor brujo van de Spaanse componist Manuel de Falla. Hoewel het verhaal van het ballet weinig te maken heeft met bos en natuur, kunnen we hierin makkelijk de levendigheid en bruisende sferen in het Brediusbos op een mooie zomeravond horen.

Het kwintet bestaat uit Gita Vata León uit Gran Canaria op dwarsfluit, Anai Telletxea Aguilera uit de Baskenland op hobo, Salome Etter uit Zwitserland op klarinet, Oscar Schmidt uit Australië op hoorn en Matthias As uit Nederland (Woerden) op fagot.

"Ut" staat voor de eerste noot van de toonladder, het begin van elk muzikaal idee. Het Kwintet brengt een programma dat de combinatie van de vijf instrumenten verenigt. Hun gevarieerde repertoire gaat van klassieke tot bekende en minder bekende componisten, originele stukken en eigen arrangementen..


Locatie

Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11
Woerden


Website: Klooster Klassiek| Ut Kwintet Muzikale wandeling door Landgoed Bredius


Klooster | Theater

Klooster | Theater