Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Meta & The Cornerstones

za 22 juni 2024

20.00 uur, entree € 23,50.

Soms zijn er van die concerten waar je gewoon bij moet zijn. Dit wordt er zo een, Meta & The Cornerstones (Senegal/New York) live in Podium Bredius (beter bekend bij velen als Babylon) wat In de eerste jaren van haar bestaan een belangrijk centrum voor de opkomende punk (en reggae) beweging is geweest. Menig grote band heeft hier in de begindagen gestaan. World A Reggae en Babylon willen deze tijden van weleer weer terug gaan brengen in deze kleine historische venue. Wees snel want er is maar een beperkt kaarten.

Meta Dia werd geboren in Senegal en woont nu in New York. Op veertienjarige leeftijd trad hij al op in de straten en podia van Dakar. Nat Geo Music riep hem uit tot ‘The Future Of Reggae Music’.

 

Meta and the Cornerstones uit New York is een wereldwijd geprezen reggaeband onder leiding van de charismatische en getalenteerde frontman Meta Dia. Met hun aanstekelijke ritmes, soulvolle melodieën en sociaal bewuste teksten heeft de band het publiek over de hele wereld geboeid en boodschappen van vrede, liefde en harmonie verspreid. Meta Dia, geboren en getogen in Senegal, West-Afrika, werd vanaf zeer jonge leeftijd beïnvloed door de rijke muzikale tradities van zijn thuisland. Bekend om de ritmische beats van de sabar-drums en de meeslepende melodieën van de kora, heeft de Senegalese muziek haar eigen rijke erfgoed. Het vertelt de verhalen over oude tradities, spiritualiteit en de geneugten en worstelingen van het dagelijks leven.

Meta and the Cornerstones is tijdens haar Boomerang Love Tour de komende maanden o.a. live te bewonderen in clubs in California, New York, New Yersey en Parijs maar ook op grote festivals in bijvoorbeeld Slowakijke en Duitsland. Bijzonder is dus dat Woerden inmiddels ook in dit rijtje op de concertagenda staat: World-a-Reggae  Entertainment en Podium Bredius organiseren op zaterdag 22 juni een intiem reggae-concert in het Woerdense poppodium. Er zijn slechts 120 tickets beschikbaar voor dit speciale event. Mensen die Meta Dia willen zien en ontmoeten worden daarom aangeraden een ticket in de voorverkoop te kopen.

De voorverkoop is inmiddels gestart. Koop tickets, bekijk video’s en blijf op de hoogte via www.podiumbredius.nl.


Locatie

Podium Bredius
H.G. van Kempensingel 31, 3443 AM Woerden


Website: Meta & The Cornerstones


Podium Bredius