Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Flip Noorman Animal Farm

vr 13 december 2024

20.15 uur, entree € 23,50.

Flip Noorman
Animal Farm

Noorman neemt de legendarische parabel van George Orwell als vrijelijk vertrekpunt om weer een energiek, grappig, ontroerend en confronterend theatraal concert te maken zoals alleen hij dat kan.

Bijgestaan door zijn band De Noormannen wordt de huidige tijdgeest op zijn Flips langs de lat van de beruchte uitspraak “All animals are equal" gelegd.

Animal Farm is een van Noormans favoriete boeken. Niet in de laatste plaats door het satirische, haast kinderlijke karakter van zowel de toon als de personages. Het is deze lichtvoetige simpelheid die je verleidt om de vileine, duistere analyse te blijven volgen. Als liedschrijver ziet Flip in de karakters het startpunt van een bonte verzameling liedjes waarin per nummer een vrije vertaling wordt gemaakt naar het hier en nu.

De liedjes worden afgewisseld met monologen van Noorman waarin hij gedurende de show subtiel de transformatie ondergaat van rechtgeaarde revolutionair tot machthebber die alleen nog aan zijn eigen positie denkt. Want ja: “some animals are more equal than others”.

Ongrijpbaar’, ‘briljant’, ‘compromisloze eigen stijl’, ‘band van wereldniveau’, zijn termen die langs zijn gekomen in pers en juryrapporten om Noorman en zijn programma’s te omschrijven.


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Flip Noorman Animal Farm


Klooster | Theater

Klooster | Theater