Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kalpanarts Trust

di 19 november 2024

20.15 uur, entree € 19,50.

Kalpanarts
Trust

Choreograaf Kalpana Raghuraman brengt met het gezelschap Indiase dansvormen samen met urban- en hedendaagse dans wat resulteert in een unieke theatervorm.

Kalpanarts komt naar Het Klooster met hun gloednieuwe productie Trust. Trust ontrafelt de complexiteit van vertrouwen in al zijn facetten. Vertrouwen is de kern van ons bestaan, bepalend voor onze relaties en onze kijk op het leven. Maar wat betekent vertrouwen echt? Durven we het aan om ons over te geven aan vertrouwen in een wereld waar wantrouwen vaak overheerst?

Kalpanarts is een hedendaags dansgezelschap met een kleurrijke cast en achterban. Indiase inspiratiebronnen worden gekneed en omgevormd. Maar ook andere tradities en gebruiken uit andere werelddelen zijn terug te zien in deze energieke voorstelling. Kenmerkend is het gebruik van voetenwerk, handgebaren en sterke gezichtsexpressie. Als een hartslag is er altijd een sterk muzikaal en ritmisch element aanwezig in het werk.

De voorstelling wordt gedanst door vijf dansers en wordt begeleid door de betoverende stem van de Spaanse zangeres Paloma Lazaro Arteaga. In adembenemende duetten laten de performers zien hoe vertrouwen kan worden opgebouwd, geschonden en herwonnen, terwijl het publiek wordt meegenomen in een reis vol kracht en kwetsbaarheid.

Het hindoeïstische concept Maya, de sluier van illusies, en de ‘six healing sounds meditatie’ uit het taoïsme, liggen ten grondslag aan de choreografie. De visueel zeer aantrekkelijke voorstelling wordt dankzij een nieuwe compositie van Simone Giacomini compleet.

Het ritme van de Lotus Sutra, de Japanse mantra 'Nam-myoho-rengekyo', wordt ingezet voor de muziek. De poëzie van de Spaanse dichter Pedro Salinas wordt gebruikt als metafoor voor vertrouwen en gebruikt als richtlijn voor de zang. Maar ook schrijvers als Isabel Allende (Chili) en Alessandro Baricco (Italië) zijn grote inspiratiebronnen. Kortom, de expressie spat van het toneel.


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Kalpanarts Trust


Klooster | Theater

Klooster | Theater