Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Chris Verlaan De Kringloper

do 24 oktober 2024

20.15 uur, entree € 20,50.

Chris Verlaan
De Kringloper

Chris neemt u mee naar zijn – voorheen rustige – omgeving van de kringloopwinkel, waarin hij ook daar niet kan ontkomen aan levensvraagstukken

Drukte en stress op het werk. Schreeuwende scholieren in de supermarkt. Gestommel bij de bovenbuurvrouw en een boosaardige asielkat in huis. En dan ook nog al dat theaterpubliek dat graag een praatje maakt in de foyer. Het leven van de autistische Chris Verlaan valt niet mee. Gelukkig is er voor hem nog een laatste toevluchtsoord, zijn oase van rust: de kringloopwinkel. Maar ook deze veilige haven wordt steeds meer overgenomen door failliete middenstanders, verlichte hipsters en beeldschone Oekraïense vrouwen. Is er nog ergens een veilig thuis voor Chris?

Tijdens zijn tournee brengt Chris voorafgaand aan de voorstelling dan ook graag een bezoekje aan de plaatselijke shop. Levensvraagstukken als  de voordelen van solo-daten, het juiste moment van valeriaan gebruik, een cursus ‘gepest worden’ en de innerlijke angsthaas omarmen komen ruimschoots aan bod.

De pers over De Kringloper:

Verlaans kalme, bij vlagen gortdroge toon en zijn puntige en gevatte grapjes maken De Kringloper tot een degelijke en vaak vermakelijke voorstelling” (***NRC).

“Voorzien van een goede balans tussen mensenhaat en overvloedige zelfspot maakt hij ons deelgenoot van de ongemakken van zijn autisme en de lessen die hij trekt uit praatgroep 'Hup met het leven'” (Theaterkrant).

“Een prettige kennismaking met het komische talent Chris Verlaan. … De manier van vertellen en grappen plaatsen doet soms denken aan die van Herman Finkers” (***Volkskrant).


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Chris Verlaan De Kringloper


Klooster | Theater

Klooster | Theater