Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Theater na de Dam | Jong

za 4 mei 2024

16.00 en 21.00 uur, donatie, geen entree.

Theater na de Dam | Jong
Try-Out

Voor de zevende keer verdiepen Jongeren uit Woerden zich onder leiding van theatermakers Sanne Dorrepaal en Niek Dekker in de geschiedenis van Woerden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen daarvan. Zij spreken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de productie Wegkijken

De voorstelling wordt gemaakt en gespeeld door jongeren die zich aanmelden om in hun meivakantie vrijwillig mee te doen aan dit theaterproject.

Ook in 2023 waren er verspreid over het land 43 voorstellingen, gespeeld en gemaakt door ruim 350 jongeren van 10 tot 20 jaar, begeleid door professionele makers. Van Sittard tot Groningen, van Leiden tot Enschede en ook in Woerden klonken voor even de stemmen van toen in het nu.

Jaarlijks maken jongeren een voorstelling in hun eigen stad op basis van gesprekken die zij voeren met (familie van) ooggetuigen. Daarmee worden de verhalen gehoord en krijgen ze nieuw leven in de vorm waarin de jongeren ze doorgeven. Jongeren zijn de volgende generatie besluitvormers, spelen nu al een cruciale rol in het overbrengen van onze gedeelde geschiedenis naar een breder (jong) publiek en in het voorkomen van verdwijning van erfgoed. Zo leren we elkaar, elkaars verhalen en onze gedeelde geschiedenis beter kennen.

Uit een impactonderzoek onder jongeren die meededen aan jongerenvoorstellingen is gebleken dat de impact van deelname groot is. Het inlevingsvermogen van de jonge deelnemers was significant toegenomen.

Voor meer informatie: www.theaternadedam.nl


Locatie

Dam
Wilhelminaweg 79, 3441 XB Woerden


Website: Theater na de Dam | Jong


Dam

  • Meer informatie over Dam vindt u in de cultuurmap: Dam
  • Bezoekadres: Wilhelminaweg 79, 3441 XB Woerden