Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Klankschalenconcert in Samen sterk huis

wo 21 februari 2024

10.00-10.30 uur, geen entree.

Introductieworkshop klankschalenconcert in Samen sterk huis

Op woensdag 21 februari van 10.00 tot 11.30 uur geeft Ingrid van Alst bij Samen sterk huis in Woerden een klankschalenconcert. Klankschalen (en andere instrumentjes) geven door hun rustige geluiden ontspanning.

De klanken veroorzaken een trilling. Doordat je lichaam voor een groot deel uit water bestaat komen deze trillingen makkelijk je lichaam binnen. Daardoor kan een diepe rust ontstaan. Je kan zelfs in slaap vallen.
Het geluid is ook heel mooi om naar te luisteren. Iedereen mag ook ervaren hoe het is als een klankschaal heel dichtbij het lichaam worden bespeeld. Dan voel je de trilling nog duidelijker.

Voordat we beginnen met de klanken is er even een moment van meditatie om alvast wat tot rust te komen. Na de klanken kan iedereen kort delen hoe die zich voelt. Tot rust komen door klanken is heel goed voor mensen die met ingrijpende dingen zoals kanker worden geconfronteerd. Ingrid heeft ervaren hoe heilzaam deze rustgevende klanken zijn. Ze is zelf regelmatig naar concerten geweest en nu geleerd dit zelf te geven aan anderen. Meer rust en ontspanning geven aan anderen is haar passie.

De koffie staat klaar vanaf 9.30 uur. Toegang en consumpties zijn gesponsord. Voor nieuwe bezoekers is er een rondleiding met uitleg over wat het Samen sterk huis te bieden heeft. Kortom een unieke gelegenheid om kennis te maken met het Samen sterk huis op Wilhelminaweg 12 in Woerden. Aanmelden is noodzakelijk via telefoon 06-14004496, e-mail info@samensterkhuis.nl of in het Samen sterk huis, openingstijden zie de website www.samensterkhuis.nl.

Voor wie graag wil komen maar minder mobiel is, geen eigen auto heeft of niet met openbaar vervoer/taxi kan, is AutoMaatje Woerden een optie: thuishuiswoerden.nl/automaatje.


Locatie

Samen Sterk Huis
Wilhelminaweg 12, 3441 XC Woerden


Website: Klankschalenconcert in Samen sterk huis


Samen Sterk Huis

Samen Sterk Huis