Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Burgemeester Oudewater bij Logeerhuis Bredius

publicatiedatum: za 18 juni 2022

Het Logeerhuis Bredius in Woerden had onlangs een extra gast aan tafel bij de lunch: burgemeester Danny de Vries van Oudewater. Hij was er op uitnodiging van een (uit Oudewater afkomstige) vrijwilliger, die vanaf het begin betrokken is bij het Logeerhuis.

 

Die liet vol trots zien wat er is neergezet, met de inzet van veel vrijwilligers. “Wat een prachtige locatie en mooi project is dit”, aldus de burgemeester, voor hij gezellig aan tafel schoof, samen met de logés en vrijwilligers.

“Wat veel mensen niet weten is dat het Logeerhuis er ook is voor inwoners van omliggende gemeenten, waaronder ook Oudewater. Inwoners die zorg ontvangen van hun mantelzorgers kunnen bij de WMO van de gemeente aangeven wanneer ze ‘op vakantie’ willen in Woerden. Dit heet ‘respijtzorg’. Het geeft de mantelzorger de kans om even ‘vrij te zijn’ en zelf nieuwe energie op te doen”, vertelt Angela Groothedde, één van de coördinatoren. “Bij de start in 2021 heeft de gemeente Oudewater ook logeerzorg ingekocht bij het Logeerhuis Bredius. Daardoor zijn er meer mogelijkheden voor mantelzorgers om ondersteuning te krijgen, en zijn ze niet beperkt tot wat er kan in de eigen gemeente”.


“Logeren op een plek als deze voelt ook echt als een uitje”, geeft één van de logés tijdens de lunch aan. Deze logé, die al vaker in het Logeerhuis is geweest, benadrukt dat zijn vrouw ook erg blij is met deze mogelijkheid. “Zij is nu met onze dochter een paar dagen weg. Dat is ook voor haar genieten!” Angela vult aan: “Kunnen en mogen zorgen voor een naaste is voor veel mantelzorgers ook heel bijzonder om te doen. Ze doen dit graag en met liefde, en ervaren het echt niet alleen maar als zwaar. Maar we horen wel vaak terug dat het fijn is wanneer je die zorg soms ook even kan delen, of zelfs over kan laten aan anderen. Dan is een weekje logeren een mooie oplossing!”

Bij de foto:
Burgemeester Danny de Vries eet een boterhammetje mee.

bron persbericht