Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

concerten in de Bonaventurakerk

publicatiedatum: vr 3 juni 2022

Een prachtige serie klassieke concerten in de Bonaventurakerk in Woerden. Omdat de vorige 2 series in 2020 en 2021 erg karig waren door corona, hopen de organisatoren nu bijzonder uit te kunnen pakken. Het openingsconcert is op vrijdagavond 10 juni met medewerking van het professionele koor Cappella Pratensis.

 

Zij voeren oud repertoire uit, maar bovendien hebben ze ook een prachtige rol in de bijzondere kathedrale orgelmuziek van Marcel Dupré en Olivier Latry. Deze orgelwerken zijn geschreven voor ruimtes zoals de Notre Dame in Parijs en gaan perfect werken in de kathedrale ruimte van de Bonaventurakerk.

 

Een zeer bijzonder concert hebben we op vrijdagavond 1 juli.

De canto ostinato van Simeon ten Holt wordt wederom uitgevoerd, maar nu met het professioneel dameskoor; Wishful Singing.
Aart Bergwerff bespeelt het orgel en heeft ook dit arrangement gemaakt. Een unicum! De canto ostinato is een werk wat wekelijks wordt uitgevoerd waar ook ter wereld. Het is het meest uitgevoerde klassieke werk uit de 20e eeuw van Nederland.

 

Na de zomervakantie nog vijf concerten.

  1. Op vrijdag 26 augustus geeft Geerten Liefting een soloconcert.
  2. Op 9 september een zeer bijzondere combinatie; orgel en panfluit door Geerten van de Wetering en Matthijs Koene. Zij spelen oude muziek, maar ook werken waarvan de inkt nog nat is.
  3. Ook bijzonder evenement vindt plaats op zaterdag 24 september. Deze dag worden er masterclassen gegeven rondom orgelimprovisatie. Ook het publiek is van harte welkom. In de avond geven de docenten, Hayo Boerema, Jos van der Kooy en Geerten Liefting, met zn drieen een improvisatieconcert.
  4. Op vrijdag 7 oktober speelt de wereldberoemde organist Olivier Penin. Hij is organist van de Saint Clothilde in Parijs, in dezelfde kerk waar César Franck organist was. Hij speelt tijdens dit concert orgelwerken van Franck, die dit jaar 200 jaar geleden geboren is.
  5. Het slotconcert vindt plaats op vrijdag 21 oktober. Rien Donkersloot, organist van de Sint Joriskerk in Amersfoort.

De prijzen zijn wat uiteenlopend;

  • de koorconcerten kosten 17,50 euro,
  • de solo-orgelconcerten kosten 10,00 of 12,50.
  • Kinderen tot 16 jaar mogen gratis naar binnnen.

Adres van de kerk: Rijnstraat 56 in Woerden.
Voor meer info, zie de site www.bonaventuraconcerten.nl