Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Voorleesavond Woerdense verhalen

publicatiedatum: vr 20 mei 2022

Heeft u weleens nagedacht over hoe Woerden in de toekomst misschien onder water komt te staan als gevolg van de bodemdaling en zeespiegelstijging? Of hoe de burgermeester en de koning in het vaarwater komen van een Grieks feestje op Koningsdag? Kom dan op 1 juni 19:00 uur luisteren naar deze verhalen in de Woerdense Bieb.

 

Foto(Marijke Abbink)
Aan het eind van de cursus presenteerden de deelnemers hun resultaten aan elkaar. Op de bijgaande foto presenteren twee deelnemers, Baaike Brand en Robert Leander hun verhaal en tekening aan de andere deelnemers.

 

De verhalen zijn geschreven door deelnemers aan het project Taal en Teken, dat georganiseerd wordt door de Woerdense stichting KUNSTaandenRIJN. In dit project zijn twaalf koppels gevormd van telkens één schrijver en één tekenaar. Het thema van dit project is “Woerden, wordt vervolgd!”. Dit thema nodigde de deelnemers uit om te fantaseren over de toekomst van Woerden en de Woerdenaren en daarbij tekeningen te maken om de verhalen te illustreren. Met dit project heeft KUNSTaandenRIJN een creatief project uitgevoerd voor en gefinancierd door Woerden 650 jaar stad.
De geïllustreerde verhalen werden gemaakt onder leiding van de professionele docenten Marijke Abbink (tekenen) en Winny van Rij (schrijven).


Ben je benieuwd naar de verhalen en ook naar de tekeningen? De verhalen worden op 1 juni voorgelezen en de tekeningen worden dan ook toegelicht. De aanvang is 19:00 uur in de Bieb. De tekeningen zijn bovendien in de bibliotheek te zien van dinsdag 31 mei tot en met zaterdag 9 juli, tijdens de openingstijden van de Bieb. De toegang is gratis voor iedereen. Aanmelden is niet nodig. Het adres is Meulmansweg 27, Woerden.

  • (Project in het kader van Woerden 650)


Over KUNSTaandenRIJN Woerden
KUNSTaandenRIJN Woerden is een stichting, die de beeldende kunst in Woerden en omgeving wil bevorderen. Zij richt zich op individuele beeldende kunstenaars en creatievelingen, maar werkt ook graag samen met andere organisaties en bedrijven. Activiteiten van de stichting zijn exposities, de RijnKUNSTprijs, schilderdagen en korte cursussen of workshops. Ook beschikt de stichting over de KUNSTKajuit, een inloopatelier waar kunstenaars gebruik van kunnen maken tegen een maandelijkse vergoeding. De stichting verstuurt een maandelijkse digitale nieuwsbrief over eigen activiteiten en die van anderen in de regio.
Dit jaar organiseren wij in het kader van Woerden 650 jaar stad de activiteit “Taal en Teken”, waarbij tekenaars en schrijvers een geïllustreerd verhaal maken onder leiding van professionele docenten. Wij gaan mogelijk nog een boek uitgeven met de resultaten van dit project.

  • website: www.kunstaandenrijn.nl
  • Facebook: https://www.facebook.com/KADR.Woerden/