Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Qi Gong in Inloophuis

publicatiedatum: vr 13 mei 2022

Op donderdagochtend 19 mei om 10.00 uur geeft Ingrid van Alst een kennismaking met Qi Gong bij Inloophuis Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12. Qi Gong, spreek uit als Chi Koeng, is een bewegingsleer afkomstig uit China en lijkt een beetje op yoga. Qi betekent energie, interne kracht, levenskracht. Gong betekent werk, herhaling, toewijding.

 

 Je kunt het zien als een meditatie met een beweging waarbij je ook je ademhaling gebruikt. ‘In een klein groepje zingen we zachtjes samen een Chinees vers, ik zing eerst en dan mag je ze nazingen of neuriën. Dit om er lekker samen in te komen,’ vertelt Ingrid. Daarna worden er gemakkelijke oefeningen gedaan op het ritme van de ademhaling, vloeiende bewegingen die ervoor zorgen dat je ontspant. Het is voor jezelf en je hoeft er niet lenig voor te zijn en de oefeningen kunnen ook zittend gedaan worden. Na de oefeningen is het tijd om even te gaan liggen. De bewegingen kunnen vervolgens ook thuis gedaan worden. Ze bevorderen de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het werkt erg ontspannend omdat de oefeningen zo simpel zijn.
Ingrid van Alst geeft ook Reiki en klankschalen in het Inloophuis.
Aanmelden kan per telefoon (06-14004496), per email ( info@inloophuislevenmetkanker.nl ) of in het Inloophuis (openingstijden zie de website www.inloophuislevenmetkanker.nl ).

Voor wie graag wil komen maar minder mobiel is, geen eigen auto heeft of niet met openbaar vervoer/taxi kan, is AutoMaatje Woerden een optie: thuishuiswoerden.nl/automaatje.