Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

FeestExpositie: Woerden 650

publicatiedatum: wo 4 mei 2022

Het is eindelijk zover! Dit jaar heeft Woerden 650 jaar stadsrechten. Om dit te vieren, organiseert het Stadsmuseum vanaf 21 mei een tentoonstelling over het jubileum. Allerlei zaken komen aan de orde. Het pronkstuk van de tentoonstelling zal worden: "HET voorwerp van Woerden anno 2022". Je vraagt je misschien af: welk voorwerp is dat dan? Dat weten we nog niet want dat maakt u uit!

 

  

 

FEESTTENTOONSTELLING

Expositie  650 jaar stad

Daat zie je bijvoorbeeld; hoe ging dat eigenlijk in 1372 met die stadsrechten? Wat zijn het precies, wat heb je eraan en hoe zijn we eraan gekomen? Vijftig jaar geleden -in 1972- vierden we 600 jaar stadsrechten. Hoe zag het feest er toen uit? Wie waren erbij en hoe hebben zij het beleefd? Waarom leeft dit feest nog steeds in ieders herinnering?


HET voorwerp van Woerden anno 2022. 

De afgelopen weken zijn voorwerpen genomineerd die het leven in Woerden in 2022 het best vertegenwoordigen. De inzendingen variƫren van de guerilla verkeersborden en de koe van Woerden tot de erwtensoeppan en stadskabouters. Al deze voorwerpen zijn in de tentoonstelling te zien. Om uiteindelijk de nummer 1 te kiezen, vragen we alle bezoekers hun stem uit te brengen. De drie voorwerpen met de meeste stemmen worden opgenomen in de collectie van het museum.

 

Basisscholen

Tenslotte is er in de feesttentoonstelling ruimte voor kunstwerken van basisschoolleerlingen die zich in de klas hebben beziggehouden met 650 jaar stadsrechten. Door deze kunstwerken dragen de kinderen bij aan de geschiedenis van de toekomst!

 

DOE MEE!

Je hebt NU nog kans om een voorwerp te nomineren.

Kom dus in actie!

Kies een voorwerp

en vul het formulier in op www.stadsmuseumwoerden.nl

(onder Tentoonstellingen.)

Of stuur een mail met foto naar s.rompa@stadsmuseumwoerden.nl.

 

En wie weet

Misscien zie je straks

 

jouw voorwerp

wel terug in het museum!

 

Verrassing!

Bij een verjaardag hoort een traktatie! Daarom is het museum tijdens deze tentoonstelling iedere woensdagmiddag voor iedereen gratis toegankelijk tussen 15:00 en 17:00 uur.