Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Singelkunst : "Nachtlampje" Kalsbeek College

publicatiedatum: zo 10 april 2022

Het Nachtlampje, een kunstwerk van de leerlingen van kalsbeek college Bredius, is afgelopen weekeinde ook in de Singel verschenen. Het is, langs de Van Kempensingel (ter hoogte van podium.bredius), vlak boven het water geplaatst. Het hele project van het maken van dit kunstwerk is ook te zien op de eindexamen- expositie van de Kalsbeek

 

Het proces

Vanaf het begin van dit schooljaar is klas 2Mb bezig geweest met een groot kunstproject (Singelkunst). De klas was opgedeeld in groepjes en elk groepje heeft een maquette van een zelf bedacht kunstwerk gemaakt. Nachtlampje was de winnaar van de maquettes. In de TechnoHub heeft de hele klas meegewerkt aan het realiseren van het kunstwerk.

Met wat vertraging door logistieke problemen ligt het Nachtlampje dan nu eindelijk in de Singel, voor locatie Bredius. Het concept van het kunstwerk is dat de klas graag een veilige plek in Woerden wilde maken. Kinderen hebben soms een nachtlampje in hun kamer hangen, om zich veilig te voelen in het donker. Het lampje onder de steiger wordt aangestuurd door een zonnepaneel. Op deze manier reflecteert de maanvormige steiger het licht van de dag, net als de echte maan!


Eindexamen-expositie Kalsbeek college

Aanstaande dinsdag 12 april vindt de zeventiende eindexamen-expositie plaats van het Kalsbeek College in Woerden. De expositie wordt geopend door wethouder George Becht.

De leerlingen kozen het ontwerp met zwevende vleugels. Zeven gevleugelde objecten die boven het water lijken te zweven. Om dit te realiseren werkten de leerlingen samen met verschillende bedrijven en deskundigen. Het maakproces is te zien op de expositie, het beeld zelf is te zien in de Singel.

De leerlingen van 5-havo gingen aan de slag met de thema’s: ‘Manipulatie’ en ‘Strijd’.

Er is gewerkt met verf, klei, mode, film en fotografie.

Dit jaar doen leerlingen uit havo-6 ook mee met de eindexamenexpositie.