Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Opening Feestjaar Woerden650

publicatiedatum: zo 20 maart 2022

Het centrum van Woerden was afgelopen zaterdag het 'feesttoneel' van Woerden650. Het feit dat Woerden 650 jaar stadsrechten heeft vormde zaterdag (en heel het verdere jaar) de aanleiding voor tal van activiteiten nieuwe én 'oude' maar die, voor de gelegenheid overgoten zijn met een "Woerden650 sausje". Hans Pieters (evenementen)-stadsfotograaf was erbij een maakte een verslag en héél véél mooie foto's.

 

De dag opening

Twee stadspoorten, acht plekken in het centrum van Woerden met activiteiten voor de kids en een officiële opening met burgemeester Victor Molkenboer, die verkleed als Rode ridder te paard arriveerde op het Hoge Woerd plein, een mooie toespraak hield en samen met organisator Wil Stoof de beroemde rode knop indrukte: dat was de grootse opening van het feestjaar Woerden 650 jaar Stad.

 

Zou ik bijna nog de 650 stroopwafels vergeten die de burgemeester van Gouda kwam brengen als kadoo voor Woerden!

 

Waar is dat feestje?

Het was druk, het was gezellig, DJ Bas van Rooijen draaide lekkere muziek hoog vanaf de toren, maar alles bij elkaar wel wat magertjes.
Ok, vanavond vanaf 20:00u hebben we een herhaling van de officiële opening (kan dat?)
Excuus was dat de organisatie dit alles in 3 weken had neergezet vanwege de onzekerheid van coronamaatregelen

 

Als ik als oudere Woerdenaar terugdenk aan Woerden 600 jaar Stad, dan komen in mijn hoofd de veel gebezigde woorden “Vroeger was alles beter” naar boven. Het allerergste vind ik nog dat de symbolen van het Woerden 650 Jaar, die prachtige symbolische stadspoorten in de Rijnstraat, de dag na de opening al weer zijn afgebroken, voor mijn gevoel meteen het einde van het feestje.

 

En als ik dan tot slot naar de met veel bravour gepresenteerde Woerden 650 jaar Stad Evenementenkalender kijk, met meer dan 100 evenementen, maar slechts enkele  activiteiten die direct verband houden met het Woerden 650 jaar.

Gelukkig staan al die prachtige evenementen die we in Woerden elk jaar hebben er ook op, dus saai zal het niet worden.

 

Zoals we in het culturele leven in Woerden gewend zijn, maken we er – saamhorig als we zijn – net als elk jaar gewoon weer een gezellige boel van, met of zonder feestjaar!

 

 

De avond opening

Om exact 20:00 uur barstte hét grote openingsfeest van Woerden 650 Jaar Stad los.

De burgemeester deed voor de 2de keer vandaag de officiële opening, de rode knop werd weer ingedrukt, serpentines vlogen door de lucht en het ging los met zangers Marko Kraats en Marcel Fokker.

Tot slot draaide DJ Bas van Rooijen feestmuziek en om even over 22 uur ging de muziek alweer uit.

 

Burgemeester Victor Molkenboer veegde daarna hoogspersoonlijk het plein schoon, samen met enkele andere bestuursleden van het Woerden 650 comité!

 

Een kort verjaardagsfeestje,

maar wel gezellig en geslaagd! Van harte en op naar de 700 jaar!

 

Hans Pieters (Foto's én tekst van zijn fotoblog)

 

Gelukkig hebben we de/zijn foto's nog. (red)

KLIK HIER voor Hans zijn fotoblog met foto's en verhalen over de hele dag (en straks ook video, misschien nu al?)