Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

650 Jaar Woerden, gaat over op Plan B.

publicatiedatum: do 27 januari 2022

De organisatoren van Woerden650 gaan er van uit dat we op de openingsdag van dit 'feestjaar' (12 maart) nog steeds te maken zullen hebben met beperkende maatregelen bij evenementen. Ze kunnen niet iets groots op zetten met op talrijke plaatsen speelplekken en podia en rondom tribunes vol publiek en horeca Als het risico bestaat dat dit door de maatregelen niet door kan gaan

 

Dit heeft er toe geleid dat de organisatoren, in samenspraak met de gemeente, de opening van het feestjaar in aangepaste vorm vieren (plan B).

 

Wat gaan we op 12 maart wel doen?
De opening van het feestjaar 'Woerden 650 jaar stadsrechten' wordt een zogenaamd doorstroom-evenement vol verrassende, historische elementen. Geen programma dus met vooraf vastgestelde tijden, maar gedurende de hele dag onaangekondigde activiteiten.

Geen vaste podia voor muziek en verhalen, maar mobiele acts.

In het stadscentrum komen 'historische zones' die verwijzen naar de historie van Woerden en naar 'wat Woerden Woerden maakt'.

In en rondom deze zones is van alles te beleven, van historische figuren, vooruitblikken naar initiatieven die in het feestjaar plaatsvinden en feestelijke aankleding van de stad.

Daarnaast zullen we ook de wijken en de dorpen bezoeken, wordt er samen met KUVO en het Stadshart een kinderprogramma ontwikkeld én trappen we het feestjaar af.

 

Natuurlijk zal de Rode Ruiter niet ontbreken!

 

Meer activiteiten

De boodschap: laat je verrassen, doe mee en vier, in het nu, de historie van Woerden met de blik op alles wat er in het feestjaar gaat gebeuren.

Bij de festiviteiten in de rest van het jaar zijn een groot aantal organisaties betrokken.

Wat, wie en wanneer zal steeds tijdig bekend worden gemaakt.