Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Zero Waste: Verkiezingsdebat schoon wonen

publicatiedatum: wo 26 januari 2022

Praat mee over een groene toekomst door stellingen/ vragen in te sturen die je aan alle (10) politieke partijen wilt voorleggen. Door Corona zal het aantal verkiezingsdebatten beperkt zijn. Des te belangrijker is het om in gesprek te gaan bij de debatten die wel doorgang gaan vinden. En dan nog wel over een punt dat ons allemaal raakt. Een schone toekomst voor iedereen in Woerden.

 

Zero Waste het Groene Hart organiseert het debat waaraan alle 10 de partijen deelnemen. En iedereen kan meepraten op 16 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur vanuit de KAS.

 

Het Groene Debat 2022

Woensdag 16 februari

 

Dat het hoog tijd is om duurzamer met de aarde om te gaan hoeven we hier niemand uit te leggen. Dat we allemaal veel meer invloed hebben dan we denken is hier de boodschap. En dat het tijd wordt om die invloed te gebruiken!

 

Niet iedereen kan nu eenmaal Greta Tunberg zijn en niet iedereen hoeft zijn leven te wagen op een rubber bootje van Greenpeace. Maar iedereen kan iets doen binnen zij eigen cirkel van invloed. De komende gemeenteraadsverkiezingen zijn een prachtig moment om je eigen invloed in te zetten voor echte verandering.

 

Zero-Waste Groene Hart organiseert onder het motto “Woerdense oplossingen voor Wereldse problemen” het eerste groene debat in Woerden. Hierin vragen we de Woerdense politiek zich uit te spreken over hun groene plannen.

 

  • Hoe gaan ze circulariteit in Woerden bevorderen om het afval te verminderen?
  • Hoe gaan ze in Woerden op een natuurlijke en inclusieve manier aan de woningvraag werken?
  • Hoe denken ze over energieopwekking in en rondom woerden?
  • Hoe kijken ze aan tegen natuur en landbouw in het groene hart?

 

En ook vragen we Woerdenaren zich uit te spreken richting de politiek: Wat verwachten we nu echt van de politiek? Welke thema’s vinden we belangrijk? In het debat willen we zo veel mogelijk de vragen en zorgen  van alle Woerdenaren meenemen. Om zo niet tegen, maar mét elkaar te werken aan een mooier Woerden.

 

Op woensdagavond 16 februari  Tijd: 19:30 – 21:30 uur, zullen de Woerdense partijen in de KAS over deze grote groene onderwerpen in debat gaan. De exacte manier van het debat en de inspraak van inwoners hangt af van de omstandigheden. 

 

zie www.duurzaamwoerden.nl/het groene debat


Doe mee! Zet je stem in voor duurzame verandering.

Lever stellingen en/of vragen aan vóór 31 januari, dit kan via deze link: