Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Binnenstad Woerden, geef uw mening

publicatiedatum: za 15 januari 2022

De gemeente Woerden vraagt u om uw mening te geven over de koers voor een vitale binnenstad. Een bruisende en levendige binnenstad vraagt een duidelijke visie. Een kernteam vanuit Horeca Nederland, Stadshart, Vestingraad, Vastgoed Vereniging Binnenstad en de gemeente heeft hiervoor een voorstel gedaan. U kunt uw inbreng nog hebben tot tot en met 31 januari. Reageren kan tot en met 31 januari

 
Bericht gem. Woerden

Binnenstad Woerden

Ons koopgedrag verandert. Steeds vaker kopen we online of rechtstreeks bij de fabrikant. De verwachting is dat er in 2030 zo'n 19% minder winkels zullen zijn dan nu.

 

Niks doen, zou betekenen dat er veel leegstand komt. Een schrikbeeld voor bezoekers, ondernemers en bewoners.

Om de binnenstad aan te passen aan onze veranderde behoefte, is een duidelijke koers nodig voor de toekomst. Een enthousiast kernteam vanuit Horeca Nederland, Stadshart, Vestingraad, Vastgoed Vereniging Binnenstad en de gemeente heeft hiervoor een voorstel gedaan.

 

Compacter winkelgebied

Kort samengevat is het voorstel om het winkelgebied geleidelijk compacter te maken. Op vrijwillige basis kunnen bepaalde straten langzamerhand veranderen naar óf meer wonen óf meer andere functies. Zo blijft er een gezonde winkelkern over zonder dat er 'gaten' vallen. Op www.woerden.nl/vitalebinnenstad vindt u een kaartje met de straten waar het om gaat en een filmpje met uitleg.


Geef uw mening!

Reageren kan tot en met 31 januari via het mailadres vitalebinnenstad@woerden.nl of telefonisch via 14 0348. Wilt u in gesprek over de voorgestelde koers? Laat u dit dan uiterlijk 14 januari weten.

 

De aangekondigde inloopavond op 17 januari gaat vanwege de coronamaatregelen niet door, maar we houden deze avond wel vrij voor gesprekken, eventueel digitaal.

We zijn benieuwd naar uw reactie!

 

De Gemeente Woerden

 

LINK naar flyer voorstel Kerngroep  (red)