Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Nationale Voorleesdagen in 'de Bieb'

publicatiedatum: za 15 januari 2022

19e Nationale Voorleesdagen - Maak met voorlezen herinneringen voor het leven Samen genieten van mooie verhalen, tussendoor of op een vast moment. Voorlezen is gezelligheid en geborgenheid. Woensdag 26 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Ook in de Bibliotheek Het Groene Hart staat voorlezen deze dagen centraal. Want voorlezen maakt herinneringen voor het leven.

 

Voor alle kinderen vanaf 0 jaar zijn er in de Bibliotheek leuke boekjes te vinden die aansluiten bij hun

leeftijd en leefwereld.

Van knisperboekjes, bad-boekjes en voelboeken tot prentenboeken, zoekboekjes en luisterboeken.

 

Kom eens kijken in de Bibliotheek. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid. Is je kindje nog geen 2 jaar, dan krijgen jullie een vrolijk BoekStart koffertje cadeau.

En speciaal tijdens de Voorleesdagen – van 26 januari t/m 5 februari – krijg je een leuk vingerpopje cadeau.


Prentenboek van het jaar: Maar eerst ving ik een monster
Ieder jaar kiest een vakkundige jury het prentenboek van het jaar. Dit jaar is dat ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Het verhaal gaat over een jongetje dat moet gaan slapen, maar hij verzint steeds meer monsters die hij nog moet vangen. En daarna moet hij de soldaten vangen die de monsters komen halen. De verteller probeert het verhaal steeds af te ronden, maar dat valt niet mee...


Belang van voorlezen
Voorlezen is niet alleen leuk en gezellig. Het is ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van het kind. Kinderen die vaak worden voorgelezen, zijn beter in taal. En het verrijkt de woordenschat waardoor kinderen de wereld om zicht heen beter begrijpen.


Online voorlees- en boekentips
Veel ouders zouden graag meer willen voorlezen aan hun kind(eren). Maar door tijdgebrek lukt dit vaak niet. Ook blijkt dat ouders vaak niet weten welke boeken passen bij de leeftijd én welke boeken het meest geschikt zijn voor interactief voorlezen. Daarom vind je op de website van de Bibliotheek Het Groene Hart veel voorleestips én boeken-ideeën.

Meer informatie? Kijk HIER voor O.A., een overzicht van de Prentenboeken top tien, voorleestips en boekentips

 

Het Nationale Voorleesontbijt

Op 26 januari 2022 worden de Nationale Voorleesdagen 2022 geopend met het Nationale Voorleesontbijt.