Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Dierenweide/kinderboerderij

publicatiedatum: do 13 januari 2022

Wat kan je nog doen met de (kleinere) kinderen tijdens de lockdown? Volgens de informatiedie op internet staat kan je waarschijnlijk met ze naar Dierenweide Kukeleboe op Landgoed bredius (elke dag geopend van 09.00 tot 16.00) en/of naar Kinderboerderij Oortjespad (dagelijks geopend van 9.30-17.00 uur)

 

De Kinderboerderij

Op het Oortjespad is een unieke kinderboerderij. Uniek, omdat de kinderboerderij midden tussen de weilanden ligt. Het landschap is zo wijds, dat zelfs de kerktorens van Woerden en Kamerik aan de horizon te zien zijn. Geiten, kleinvee zoals konijnen en cavia’s, een landvarken, hangbuik- en minizwijnen, verschillende vogels zoals eenden, ganzen, kalkoenen, pauwen, fazanten, parelhoenders, parkieten, kippen en als je geluk hebt, zie je zelfs een ooievaar. De dieren van de kinderboerderij mogen niet gevoerd worden. Zo weten we zeker dat ze alleen het allerbeste krijgen.

Kinderboerderij Oortjespad is sinds 1 januari 2020 in handen van Buitenplaats en restaurant Kameryck.  Oortjespad 3 3471 HD Kamerik

 

Dierenweide Kukele-boe

Op de dierenweide zijn geitjes om te aaien, konijnen, schapen, een lekker knorrend varken en veel verschillende vogels. Kippen, duiven, eenden en pauwen lopen er vrij rond.

De dieren op Kukele-boe zijn boerderijdieren. Daarom zijn hier geen hangbuikzwijntjes, maar echte varkens. Verderop op het landgoed lopen de schapen van Kukele-boe.

Als er in het voorjaar jonge dieren geboren worden is het feest op de dierenweide. Bezoekers mogen dan een kijkje nemen in de kraamkamers. Op dierendag, met Pasen en rond Sinterklaas organiseert Kukele-boe leuke activiteiten voor mens en dier.Klik voor de actuele informatie op Facebook>.

Dierenweide Kukele-boe is dagelijks open van 10 -16 uur. Honden mogen er niet in, omdat de dieren hiervan schrikken.

let op: op facebook vonden wij, naast complimenten voor de vele vrijwilligers, deze mededeling, " We hopen dat de boel snel weer open mag".

dus wellicht toch gesloten ?