Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Dwangsom 15.000,- organiseren illegaal feest

publicatiedatum: vr 31 december 2021

De organisatoren van een illegaal feest tijdens Oud en Nieuw in de omgeving van Woerden moeten een dwangsom van 15.000 euro betalen als zij het feest laten doorgaan. Heeft de gemeente vandaag laten weten. De organisatoren hadden via What’s App een oproep gedaan voor het feest dat volgens de huidige coronamaatregelen niet is toegestaan.

 

Feestgangers lopen het risico op een boete als ze naar de feestlocatie komen.

 

De politie heeft signalen ontvangen dat er uitnodigingen rondgingen voor een groot feest met een dj op een nog onbekende locatie in de omgeving van Woerden. Daarbij zou ook entreegeld moeten worden betaald. Op dit moment zijn evenementen echter vanwege de coronamaatregelen niet toegestaan. De organisatoren hebben daarom te horen gekregen dat het feest moet worden afgeblazen. De dwangsom geldt daarbij als stevige waarschuwing. Deze hoeft alleen te worden betaald als het feest alsnog doorgaat.

 

Blijf thuis(festival)!
Wie een illegaal feest bezoekt, loopt de kans dat Oud en Nieuw wordt verknald door een behoorlijke boete.

 

Burgemeester Victor Molkenboer: “We vieren allemaal graag een feestje, maar het moet wel passen binnen de coronamaatregelen. Wees dus verstandig en ga niet naar een illegaal feest. Er zijn genoeg andere manieren om de avond toch feestelijk door te brengen. Doe bijvoorbeeld mee met het Blijf Thuis Festival (www.blijfthuisfestival.nl), dat speciaal voor Oud en Nieuw wordt georganiseerd.”

 

bron: persbericht gem Woerden