Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Filmpjes over het (nu helaas gesloten) museum

publicatiedatum: wo 29 december 2021

Vier korte video rondleidingen (over het gebouw en over de Vroedschapzaal, over Leo Gestel en over de Romeinen in Woerden) en een algemeen promotiefilmpje geven een blik achter de dichte deur van ons stadsmuseum! Deze filmpjes heeft het stadsmuseum kunnen laten maken dankzij een donatie van bedrijvenkring 'de Vroed-schap van Woerden anno 2018'.

 

Het nieuwe promotiefilmpje doet dienst als 'teaser': bedoeld om potentiële bezoekers een goede indruk te geven van het museum en hen natuurlijk van harte uit te nodigen om zelf te komen kijken.

Het filmpje is bedoeld als bezoekersinformatie maar is ook te zien door HIER te klikken.

 

Vier videorondleidingen

De andere vier filmpjes zijn gemaakt met een specifiek doel, namelijk om te tonen op een - eveneens door de Vroedschap geschonken - tablet. Daarmee kan een bezoeker die de trap niet op kan toch een beeld krijgen van vier delen van de collectie. Zo is het museum ook voor deze bezoekers toegankelijk.

 

Taal

Alle filmpjes zijn ondertiteld in het Nederlands èn in het Engels, om de toegankelijkheid te vergroten.

De filmpjes staan inmiddels ook op de Nederlandse en Engelse pagina's van deze website, onderaan de teksten over de respectievelijke collectieonderdelen (zie de diverse tabbladen onder 'Collectie').

 

Direct kijken?

Als je klikt op de onderstreepte woorden hieronder, kom je direct bij het bewuste filmpje.

    Het oude stadhuis van Woerden, waarin rondleider Erik Gol vertelt over het gebouw
    De Vroedschapszaal, met rondleider Ans Bierlaagh
    Gestel-kamer, waarin conservator Stehanie Rompa vertelt over Leo Gestel en zijn werk
    Romeinen, waarin museummanager Arja van Veldhuizen de voorwerpen toont die vertellen over de Romeinse aanwezigheid in Woerden

 

The Motion Content Company produceerde alle filmpjes

 

Vroedschap van Woerden Anno 2018

De Stichting Vroedschap van Woerden Anno 2018 heeft als doel de Stichting Stadsmuseum Woerden structureel materieel en financieel te ondersteunen.

Meer info