Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Klooster; Dansen, zingen en spelen na lockdown!

publicatiedatum: di 28 december 2021

In januari, net na de lockdown, starten verschillende nieuwe cursussen bij Het Klooster. Voor kinderen is er de cursus Snuffelkunst. 40, 50 en 60 plussers kunnen het jaar starten met een cursus Moderne Dans of aansluiten bij het Cappuccino Orkest.

 

Snuffelkunst voor kinderen
Op zaterdag 15 januari start bij Het Klooster een nieuwe cursus Snuffelkunst voor kinderen.  Dit is een cursus op zaterdagochtend waarbij kinderen vijf lessen muziek, vijf lessen dans en vijf lessen theater volgen. Op deze manier maken de kinderen spelenderwijs kennis met de basisbeginselen van de verschillende kunstvormen: snuffelen aan kunst dus! De cursus start op zaterdag 15 januari of zo snel mogelijk daarna in het geval dat de lockdownmaatregelen worden verlengd.

 

Cursussen van start voor 40, 50 en 60 plussers
Iedereen vanaf 40 jaar kan het nieuwe jaar goed beginnen door vanaf 21 januari mee te doen met de laagdrempelige cursus Moderne Dans, waar gezelligheid en plezier voorop staan. In deze cursus maken deelnemers kennis met verschillende moderne dansstijlen.

 

Men leert de techniek van die dansstijlen, gaat aan de slag met de emoties die je kan vertellen in een dans en je maakt kennis met de dynamische energie die een dans interessant maakt.

Het tempo van de cursus wordt aangepast op het niveau van de cursisten die zich inschrijven.

 

Cappuccino Orkest

Voor iedereen vanaf 50 jaar die al een instrument bespeelt, maar graag samen wil musiceren start er vanaf 18 januari het Cappuccino Orkest. Alle instrumenten zijn welkom en gezelligheid staat hierbij weer voorop. Het Orkest speelt een zeer veelzijdig repertoire van klassiek, musical, opera tot filmmuziek.

 

Cursussen van start in het nieuwe jaar:
15 januari – Snuffelkunst
18 januari – Cappuccino Orkest 50+
21 januari – Moderne Dans 40+, 60+
Meer informatie over cursussen is te vinden op de website van Het Klooster: kloosterwoerden.nl