Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Gedupeerden kinderopvang toeslagaffaire

publicatiedatum: ma 27 december 2021

Ben je gedupeerd door de problemen met de kinderopvangtoeslag dan heb je een zware tijd gehad. Of je zit er nog middenin vanwege mogelijke schulden. Voor een aantal ouders zijn de (private) schulden die hierdoor zijn ontstaan op pauze gezet. Dit wordt ook wel de pauzeknop of moratorium genoemd. Zo ja, dan is het belangrijk dat je dit bericht leest!

 

Ben je een gedupeerde ouder of toeslagpartner kinderopvang toeslagaffaire?

Dien dan vanaf 5 januari 2022 je private schulden in!


 

Vanaf 5 januari private schulden indienen

Gedupeerde ouders/toeslagpartners kunnen vanaf 5 januari 2022 hun openstaande private schulden en achterstallige betalingen indienen. Dat kan bij het het online loket Private Schulden van SBN. Private schulden zijn schulden bij organisaties die geen overheid zijn. Bijvoorbeeld schulden bij een postorderbedrijf als Bol.com. Of een niet betaalde tandartsrekening. Of een huurachterstand bij een verhuurder.  

 

Let op bij ‘pauzeknop’ tot 12 februari

Bij sommige gedupeerde ouders/toeslagpartners van de kinderopvang toeslagaffaire stopt de pauzeknop (moratorium) op 12 februari 2022. Zij ontvingen op 16 december 2021 een brief van de Belastingdienst. Daarin staat informatie over het stoppen van de pauzeknop. Stopt je pauzeknop (moratorium) op 12 februari 2022? Dan is het heel belangrijk dat je je private schulden vóór 12 februari 2022 indient bij SBN. Als je de private schulden niet op tijd indient, dan kunnen schuldeisers je schulden (weer) gaan invorderen.


Waar kunt u private schulden indienen?
Klik HIER om vanaf 5 januari 2022 je private schulden online in te dienen. Vind je het lastig om je private schulden online in te vullen? Dan is het vanaf 5 januari 2022 ook mogelijk om de schuldenlijst te downloaden. Dan kun je de schuldenlijst printen en per post opsturen. De schuldenlijst staat op de website van SBN.


Wat kun je als gedupeerde ouder doen?
Begin alvast met het verzamelen van alle documenten over jouw openstaande private schulden en achterstallige betalingen. Dan kun je vanaf 5 januari 2022 jouw private schuldenlijst zo snel mogelijk invullen. Documenten die je kunt verzamelen zijn bijvoorbeeld  facturen of factuurnummers, bonnetjes of aanmaningen.


Hulp nodig of meer weten?
Je kunt hulp krijgen bij:

    het verzamelen van je private schulden; 
    het invullen van de private schuldenlijst;
    het indienen van je private schulden in het online loket Private Schulden.

 

  • Je kunt voor vragen over het online loket contact opnemen met het serviceteam van SBN. 
  • Neem voor vragen en ondersteuning bij het invullen van het schuldenformulier contact op met de gemeente Woerden via WoerdenWijzer, telefoonnummer 0348-428600.  
  • Ook kun je de antwoorden op veel gestelde vragen over de private schulden aanpak nalezen op de website van de Belastingdienst/Toeslagen. 

bron: bericht gemeente Woerden