Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Herinneringssteen voor Hofstede

publicatiedatum: wo 15 december 2021

Afgelopen zaterdag, 11 december, is door de Reinoud Bredius een herinneringssteen onthuld in de gevel van de hofstede Batestein (in de volksmond Brediusboerderij ) Een steen ter herinnering aan de brand van 2008 en de restauratie in 2020/2021. De boerderij is in 2008 door brand zwaar beschadigd en door leegstand en weersinvloeden in verval geraakt..

 

Reinoud Bredius sprak zijn bewondering en lof uit naar de stichting voor het vele werk dat er is verzet om de hofstede weer een mooi en levend onderdeel van het landgoed te maken. En dat hij het een eer en genoegen vond om de onthulling van de herinneringssteen te mogen verrichten.

 

Voorafgaande aan de onthulling memoreerde Gerard Lieverse voorzitter van de Stichting Hofstede Batestein het begin van de restauratie-uitdaging. De stichting werd in december 20215 opgericht met als enige doel te komen tot restauratie van de hofstede. De ambitie was er alsook de overtuiging dat het zou lukken.

 

Maar verder was er niks; geen geld en een zwaar vervallen boerderij die nog niet eens van de stichting was. Maar na vijf jaar, eind 2020 kon toch het startschot voor de restauratie worden gegeven.

En nu een jaar verder zijn we bezig met de afronding van de restauratie.

 

begin 2022 de hofstede in oude glorie hersteld zijn.