Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

De Nationale Voorleesdagen

publicatiedatum: zo 2 januari 2022

Deze vinden plaats van 26 januari t/m 5 februari 2022. Op 26 januari is de aftrap met Het Nationale Voorleesontbijt: in het hele land gaan dan bekende en niet-bekende Nederlanders in de kinderopvang, op scholen en in bibliotheken en boekhandels voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd..

 

Het prentenboek "Maar eerst ving ik een monster" van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2022.

"Maar eerst ving ik een monster" gaat over het leukste ritueel van de dag: voorlezen. Daarom is het extra toepasselijk. Tijdens De Nationale Voorleesdagen verschijnt van dit "Prentenboek van het Jaar" een unieke mini-editie.

 

Tjibbe Veldkamp: ‘Ik hoop dat kinderen veel plezier zullen beleven aan het boek. En ook hoop ik dat de voorlezers zullen moeten glimlachen en misschien even stilstaan bij de geheimzinnige kracht van verhalen!’ 

 

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier.
 

Voorlezen.

De helft van de ouders zou graag meer willen voorlezen aan hun kind(eren) dan ze eigenlijk doen, blijkt uit onderzoek  in opdracht van Stichting CPNB en Stichting Lezen. Tijdgebrek is daarbij de belangrijkste reden,