Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Verpakkingsvrij winkelen voor beginners

publicatiedatum: vr 3 december 2021

Mensen die wel eens willen kijken hoe het bevalt om bij het boodschappen doen, daarvoor eigen verpakkingen mee te nemen komen zaterdag aan hun trekken. Zero Waste Groene Hart haalt zaterdag een verkoopwagen naar woerden waar onverpakte producten kunnen worden gekocht. RPL had een interview met Jacqueline van Noordenne van Zero Waste

 

Het terugdringen van afval begint volgens Jacqueline van Noordenne van Zero Waste Groene Hart met goede scheiding van afval maar ook met minder dingen te kopen en je af te vragen of je iets wel echt nodig hebt. De verkoop van onverpakte levensmiddelen kent een groeiende belangstelling. Winkels in Woerden spelen daar op in door klanten de mogelijkheid te bieden zelf verpakkingsmaterialen mee te nemen.

 

(Die winkels zijn te herkennen aan een sticker met de tekst ‘verpakkingsvrij winkelen’.)

RPL interview met Jacqueline van Noordenne beluisteren

 

Zaterdagochtend staat bij de Technohub in Woerden een verkoopwagen waar onverpakte levensmiddelen kunnen worden gekocht en kan er naar hartenlust worden geoefend in het ‘zerowaste principe’.

 

Bron RPL

 

Neem je eigen verpakking mee!

We moedigen Woerdenaren aan om hun eigen bakjes, zakjes en potjes mee te nemen naar de winkel. Van broodzakken naar de bakker, groentezakjes naar de groenteboer, potjes voor nootjes tot bijenwasdoeken voor het inpakken van kaas. Dat bespaart heel veel onnodige verpakkingen en dus afval.

In Woerden zijn er al veel winkels waar je verpakkingsvrij boodschappen kunt doen. Deze winkels herken je aan de sticker (afbeelding hiernaast).

Neem zelf je verpakking mee en begin je Zero Waste avontuur bij de leukste ondernemers van Woerden!

 

Hieronder vind je het overzicht van deelnemende winkels.