Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Taal & Teken voor Woerden 650 jaar stad

publicatiedatum: zo 5 december 2021

Het is volgend jaar 2022. Woerden is dan 650 jaar stad. Een feestelijke gebeurtenis waar Woerden een heel jaar aandacht aan besteedt. Wij van KUNSTaandenRIJN doen hier graag aan mee. We hebben een project bedacht waar zowel (beginnende) schrijvers als (beginnende) tekenaars aan mee kunnen doen.

 

Taal en teken

De eerste cursus Taal en teken is voorbij. Het resultaat mag er zijn, prachtige geillustreerde verhalen van Woerdense schrijvers en tekenaars, met als thema Woerden wordt vervolgd. De deelnemers zijn heel enthousiast. Gelukkig is er een tweede serie gepland, die start op 15 januari. Meld jij je aan voor 15 december?

 

Een creatief project voor Woerden 650 jaar stad

Het project heeft een financiële bijdrage ontvangen van de Woerden650 organisatie, waardoor we het project kunnen uitvoeren.

Iedere Woerdenaar kan zich nu inschrijven om mee te doen. Wij koppelen schrijvers en tekenaars aan elkaar. Schrijvers en tekenaars werken daarna samen aan een geïllustreerd verhaal met het thema Woerden wordt vervolgd. De tweede reeks is gepland vanaf 15 januari 2022. De eerste reeks begon op 11 oktober 2022.

 foto Marijke Abbink (links) en Winny van Rij (rechts), de enthousiaste docenten

die het werk van de tekenaars en schrijvers gaan begeleiden.

 

Meedoen met een korte cursus

Veertig personen (20 tekenaars en 20 schrijvers) bieden wij de kans hun vaardigheid in schrijven of tekenen te ontwikkelen in een vierdelige cursus onder leiding van de professionele docenten Marijke Abbink (tekenen) en Winny van Rij (schrijven). Deze personen worden gekoppeld in duo’s om er samen iets prachtigs van te maken: een geïllustreerd verhaal.

Alle deelnemers krijgen een bijzondere kans om met een andere blik te schrijven en tekenen en om samen te werken met iemand met andere vaardigheden.


Meedoen zonder cursus

Je kan ook meedoen zonder cursus. Deelnemende schrijvers en tekenaars koppelen wij in duo’s, Zij kunnen zelf aan de slag. Je kan je nu inschrijven; de details hoor je later.
Thema: Woerden wordt vervolgd

Met dit thema richten wij ons op de toekomst van Woerden en bouwen voort op het rijke verleden van de stad. Het resultaat is voor elk koppel een toekomstfantasie: een tekening met een verhaal erbij of een verhaal met een tekening daarbij. Je kan het ook zien als een herinnering aan de toekomst.
Praktische zaken

De cursus

       zaterdagmiddagen 15 januari, 29 januari, 12 februari en 26 februari 2022