Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

ClubSupport voor Hofstede Batestein

publicatiedatum: wo 1 december 2021

De Rabo ClubSupport actie heeft 165 Euro opgebracht voor de restauratie van de Hofstede Batestein. Dankzij giften als deze, en vele andere, ziet de boerderij er weer uit als vanouds nu de gevel gestuukt en geschilderd is. De prachtige voorgevel schittert weer in de vijver voor de boerderij.

 

 De Stichting Hofstede Batestein dankt iedereen die voor de hofstede heeft gestemd bij deze actie.

 

In maart 2008 werd de hofstede door brand zwaar beschadigd. Door het uitblijven van herbouw verruïneerde het restant steeds verder. In december 2015 is Stichting Hofstede Batestein opgericht met als enige doel te komen tot restauratie en behoud van de hofstede.

 

Er moest heel veel worden uitgezocht en geregeld; de eigendom, de bouwhistorie, een restauratieplan, de financiering, de vergunningen, de nieuwe bestemming.

 

Na een voorbereiding van vijf jaar kon eind 2020 begonnen worden met de restauratie. In het vroege voorjaar van 2022 zal Parkcafé Bredius, geëxploiteerd door Marcha en Dave Kortekaas, haar deuren openen. En daarmee krijgt de hofstede met een nieuwe functie weer de oude rol van centraal punt in het landgoed Bredius.