Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Woerden On Stage - doe mee!

publicatiedatum: vr 26 november 2021

Op 10 februari 2022 is er in De Milandhof in Zegveld een groots Beroepenfeest voor 950 vmbo-leerlingen van de VO-scholen Futura, Kalsbeek en Minkema in Woerden en Yuverta College in Montfoort. Dit feest biedt leerlingen gelegenheid zich te oriënteren op alle mogelijke beroepen, van advocaat tot zeeman, van kok tot kraanmachinist.

 

Twee weken later gaan zij bij twee bedrijven naar keuze op werkbezoek en lopen een halve dag mee tijdens de Doe Dag.


Inspirerend

Met het voorwerk op school, het Beroepenfeest en de Doe Dag zetten vmbo'ers de eerste stappen in loopbaankeuzes én het vormen van een zakelijk netwerk. En dat mes snijdt aan twee kanten: bedrijven en werkgevers komen namelijk vroegtijdig in contact met mogelijke toekomstige medewerkers. Op het Beroepenfeest inspireren zij vmbo'ers voor hun beroep, bedrijf of branche. Door te proeven aan de praktijk tijdens de Doe Dag en te luisteren naar het verhaal van een beroepsbeoefenaar of vakman zelf, krijgen vmbo'ers een reëel beeld van een beroep. Veel leerlingen vinden bij de werkgever die zij ontmoeten bij On Stage een stageplaats, (vakantie)werk of (leer)werkplek.


Doe mee!

Bent u een professional en kunt u enthousiast vertellen over uw beroep? Meld u dan aan! Meer informatie op www.regiowoerdenonstage.nl of bij projectleider Nanette Mostert, mail@regiowoerdenonstage.nl.